Fotbal intern

Exclusiv. Asta e echipa din Vest gata să îi achite clauza lui Budescu!

Fotbalistul celor de la FCSB ar putea pleca în vară în străinătate şi ar putea deveni rival cu doi colegi din naţionala României.
28.03.2018 | 19:45
Exclusiv Asta e echipa din Vest gata sa ii achite clauza lui Budescu

Constantin Budescu este omul decisiv pentru FCSB în acest sezon. Cu toate că nu a strălucit mereu, “magicianul” echipei lui Dică a salvat puncte importante şi este principalul atuu al lui Gigi Becali în lupta pentru titlu. Conştient de importanţa pe care o are în acest moment în lot, Becali ar fi dorit să scape de clauza incomodă şi relativ mică pe care o are Budescu în contract, trei milioane de euro. Relativ mică în contextul în care fotbalul românesc vinde greu pe sume importante, iar fostul astral, chiar dacă a devenit un titular al naţionalei României în ultima perioadă, are totuşi 29 de ani şi o experienţă ratată în străinătate, în China. FANATIK.RO a aflat ce echipă din Vest este dispusă să îi ofere lui Budescu şansa de a-şi demonstra calităţile şi în afara României. Ar fi un transfer bombă pentru stelist!

Strategia impresarului Lovin…

Spre deosebire de Denis Alibec, un tip mult mai vulcanic şi mai neglijent în relaţia cu FCSB, Budescu a ştiut să îşi gestioneze mai bine situaţia la club. Agentul celui poreclit “Sărmăluţă” a transmis semnale încă de la începutul anului: „Budescu are o clauză de reziliere decentă şi poţi să sari peste etapa negocierilor cu FCSB. Dar un club din Vest mai şi întreabă: «De ce nu a făcut pasul afară până la 29 de ani? De ce a reuşit cu un singur antrenor?» Toţi mă întreabă dacă are probleme”, a fost prima „săgeată” a lui Florin Lovin. Zilele trecute, reprezentantul lui Budescu a apăsat acceleraţia: „N-a ales Steaua pentru bani! A avut oferte mult mai bune financiar, din Arabia, din Turcia, dar am declinat ofertele şi va face o treabă bună aici şi apoi pasul pentru o echipă din Vest. El vrea să joace la un nivel bun. Dacă vom găsi o echipă din Vest care să îl accepte şi cu bune, şi cu rele, foarte bine. Vreau să-l duc undeva unde să fie dorit de toată lumea. Trebuie să aibă sprijinul tuturor, şi al preşedintelui, şi al antrenorului. Budescu are o clauză de reziliere şi sunt multe discuţii acum cu câteva cluburi”.

… contraatacul patronului Gigi Becali!

Dacă iniţial a crezut că Lovin urmăreşte să obţină doar o mărire a salariului pentru Budescu, fotbalist care e plătit cu 20.000 de euro pe lună la FCSB, acum Gigi Becali e conştient că impresarul jucătorului vorbeşte serios despre un eventual transfer din vară. Becali a avut o relaţie destul de zbuciumată cu Budescu, pe care îl consideră foarte valoros, dar şi foarte capricios. De altfel, şi declaraţiile sale referitoare la fotbalist au fost asemănătoare unui montagne-russe. “Budescu e calul de bătaie, nu se odihneşte niciodată. El tot timpul trebuie să fie în priză. El este generalul de război care nu are voie să lipsească”, îl lăuda Gigi pe mijlocaş, pentru ca la scurt timp să îl distrugă: “Budescu mi-a demonstrat că are caracter mic. Dacă vezi că echipa nu o joacă, o tragi după tine. El trebuia să fie generalul meu. Azi n-a vrut să fie liber. A vrut să fie legat de Astra. Trebuie să înţeleagă Budescu că atunci când vrei să fii om mare şi fotbalist trebuie să îţi dai silinţa şi să munceşti pe teren. Nu poţi să te distrezi pe teren. Dacă se va mai distra, nu va mai intra pe teren”. Această inconstanţă a jucătorului l-a determinat pe patron să anunţe că e dispus să îl cedeze pentru suma corectă: “Să-i găsească echipă. Dacă vor să plătească trei milioane de euro, să-i găsească. Dacă o plăteşte cineva, vom vedea”. În traducere, Becali încearcă să pară neafectat de o eventuală plecare a lui Budescu, păstrând o poziţie de forţă în negocieri, dar speră şi că nu se va găsi un cumpărător interesat.

Constatin Budescu, la Slavia Praga? E prioritate pentru cehi!

FANATIK.RO a aflat care este echipa “din Vest, cu un nivel bun, unde să fie acceptat cu bune şi cu rele”, despre care vorbea impresarul Florin Lovin. Conform informaţiilor noastre, Constantin Budescu este dorit cu ardoare la Slavia Praga, ocupanta locului secund în Cehia. Slavia este pe o poziţie care duce în preliminariile Ligii Campionilor, la nouă puncte în spatele liderului Viktoria Plzen şi la patru puncte în faţa celor de la Slovan Liberec, când mai sunt de disputat nouă meciuri. Budescu a fost urmărit în mai multe rânduri de reprezentanţi ai formaţiei din Cehia. Aceştia caută un fotbalist de profilul românului, având un buget pentru transferul aecstuia de patru milioane de euro. Când au aflat că Budescu are clauză de trei milioane de euro, cei de la Slavia au decis să îl treacă în fruntea listei lor de achiziţii. Discuţiile finale vor avea loc la vară, internaţionalul român urmând a fi monitorizat, cel mai probabil, şi în ultimele jocuri din play-off! Dacă va pleca la Slavia, Budescu se va întâlni în derby-ul oraşului Praga cu Niţă, Vătăjelu şi Stanciu, fotbalişti aflaţi în lotul celor de la Sparta.

Cât de bun e Budescu? Părerile specialiştilor: Hagi vs. Ilie

Talentul peste medie al lui Constantin Budescu este unanim apreciat de oamenii din fotbalul românesc. Gică Hagi şi Ilie Dumitrescu, două dintre cele mai autorizate voci de la noi, au însă păreri diferite despre randamentul lui Budescu. Hagi îl consideră genul de fotbalist care atrage privirea şi care nu ar trebui să lipsească din nici o echipă: “Întotdeauna un rol important în echipa de fotbal îl are numărul 10, aşa că nu vă mai miraţi de Budescu. El trebuie să facă diferenţa, trebuie să creeze, să facă lucruri gândite numai de el. Aşa că e normal tot ce se întâmplă. Cine poate s-o facă? El e unul dntre jucătorii care găsesc soluţii. Vede poarta din orice poziţie. Un jucător periculos când are mingea!”, l-a lăudat “Regele” pe stelist după ce FCSB a câştigat în play-off în faţa Viitorului. De cealaltă parte, Ilie Dumitrescu, unul dintre cei care au remarcat execuţiile fine ale lui Budescu, a găsit şi punctele slabe din jocul acestuia: “Pe Budescu nu trebuie să-l scoţi din ritmul lui, trebuie să-l uiţi acolo într-o zonă avansată şi să aştepţi o sclipire de la el. Nu se poate integra într-un plan tactic al echipei. Băiatul stătea relaxat pe anumite faze şi la Astra. Dacă luaţi recuperările pe care le-a făcut el, nu sunt foarte multe, asta în mulţi ani. Dar, când intră in posesie face diferenţa. În schimb, dacă-l pui să facă mai multe, l-ai terminat”, afirmă “Mister” Dumitrescu. În fond, orice afacere de trei milioane de euro poate fi un tun sau un chilipir…

3 milioane de euro e clauza de reziliere a contractului dintre Budescu şi FCSB

20 de mii de euro pe lună e salariul lui Budescu la FCSB