Fotbal intern

Constantin Budescu, prea greu pentru echipa națională? ”Noi avem regula asta”

18.03.2021 | 10:18
Constantin Budescu prea greu pentru echipa nationala Noi avem regula asta
ADVERTISEMENT

Mijlocașul Constantin Budescu nu a fost convocat la echipa națională a României pentru primele meciuri din preliminariile CM 2022, iar selecția lui Mirel Rădoi a fost contestată de unii.

Selecționerul primei reprezentative a anunțat lotul definitiv pentru întâlnirile de la sfârșitul acestei luni, iar marea surpriză o reprezintă chemarea lui Ovidiu Popescu.

ADVERTISEMENT

Rădoi va rata întâlnirea cu Macedonia de Nord după ce a fost infectat cu coronavirus, iar Andrei Vochin, consilierul președintelui Răzvan Buleanu, a anunțat că speră ca tehnicianul să poată reveni la meciul cu Germania.

Cum a ratat Constantin Budescu convocarea la echipa națională

După ce primele critici au și apărut în legătura cu selecția la echipa națională, secundul Nicolae Dică a dat câteva explicații și a spus care sunt criteriile de convocare și, chiar dacă nu a dat numele lui Constantin Budescu el s-a referit că unii jucători sunt peste limită cu kilogramele.

ADVERTISEMENT

”Noi avem o regulă. Când un jucător are două kilograme peste, noi nu îl chemăm. Noi avem regula asta la echipa naţională şi nu ne interesează. E decizia noastră”, a declarat Dică la Telekom Sport.

”Când vii la echipa naţională contează mult cum joci, cum te antrenezi, ce randament dai.. Poate la echipa ta eşti cel mai bun, dar contează doar ce faci la naţională. Pe urmă ne uităm ce variante mai avem pe postul respectiv şi după alegem”, a mai spus secundul naționalei.

ADVERTISEMENT

Constantin Budescu s-a declarat surprins că nu a primit telegrama de convocare la echipa națională pentru meciurile din debutul campaniei de calificare la CM de anul viitor. Fotbalistul a adăugat că nu este întru totul dezamăgit de decizia selecționerului și că, într-un fel, acest lucru era previzibil din cauza faptului că s-a transferat la o grupare din zona Golfului.

În apărarea selecționerul Mirel Rădoi a sărit fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, care consideră că Budescu este prea gras pentru echipa națională. ”Mitică” i-a lăudat calitățile jucătorului de la Damac, însă este de părere că acesta nu poate face ambele faze și din această cauză a pierdut mult în carieră.

ADVERTISEMENT

România va disputa trei partide în luna martie, toate contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022 din Qatar:

  • 25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45 (Arena Naţională)
  • 28 martie: România – Germania, ora 21:45 (Arena Naţională)
  • 31 martie: Armenia – România, ora 19:00
ADVERTISEMENT