Sport

Constantin Budescu, prezentat la Petrolul. Ce coechipier admiră şi cum a fost „botezul“ din partea colegilor

Constantin Budescu (33 de ani) va juca în sezonul viitor al SuperLiga la Petrolul Ploiești, iar „Magicianul” a fost primit așa cum se cuvine pe „Ilie Oană”.
04.08.2022 | 20:35
Constantin Budescu prezentat la Petrolul Ce coechipier admira si cum a fost botezul din partea colegilor
Constantin Budescu este evaluat conform Transfermarkt la 900.000 de euro. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Constantin Budescu e în recuperare după accidentarea gravă suferită la finalul sezonului trecut, însă mijlocașul a fost prezent oficial la Petrolul.

Constantin Budescu și-a primit „botezul” la Petrolul Ploiești

Petrolul Ploiești a mai dat o lovitură în această vară și l-a transferat pe Constantin Budescu, care și-a încheiat contractul cu FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

Jucătorul a fost nevoit să treacă „prin furcile caudine” la primul antrenament, spre amuzamentul colegilor săi.

Budescu revine astăzi la clubul la care s-a lansat: „Sunt foarte fericit că m-am întors la echipa de la care am plecat, practic, către fotbalul mare! Am spus-o întotdeauna că vreau să joc pentru Petrolul în primul eșalon și iată că voi avea această ocazie! Sper să revin cât mai repede și abia aștept primul meci pe Ilie Oană!”.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul ofensiv de 33 de ani mai are de așteptat însă și cel mai probabil va reveni pe teren în luna septembrie sau octombrie.

Constantin Budescu vrea să joace până la vârsta lui Gabi Tamaș: „Sunt invidios pe el pentru că e din ce în ce mai bun”

Constantin Budescu nu are de gând să se lase prea curând de fotbal și trage tare să îl ajungă din urmă pe prietenul lui, Gabi Tamaș: „Am spus de când eram la Voluntari că aș vrea să joc la Petrolul. Aș vrea să-l prind pe Tamaș, la vârsta lui se mișcă foarte bine și sunt invidios pe el pentru că e din ce în ce mai bun.

ADVERTISEMENT

A contat și lucrul acesta (n.r.- că Tamaș era deja la Petrolul), pentru că el era aici și ne ajută foarte mult. Dar eu am spus înainte ca el să vină la Petrolul și îmi doream acest lucru”.

Gabi Tamaș și Constantin Budescu au o relație foarte apropiată și au rămas prieteni de când au fost colegi la Astra Giurgiu și la echipa națională: „Că a venit și el aici e cu atât mai bine. Chiar am ținut legătura cu el și dacă am putea să jucăm împreună cât mai mult timp ar fi foarte bine. A fost alegerea lui. Îi place orașul, și când jucam la Astra împreună, ne antrenam la Ploiești, știe foarte multă lume aici, chiar mai multă decât mine.

ADVERTISEMENT

Am rămas și eu surprins că mă chema la niște întâlniri și-mi spunea: `Hai să vobești cu cineva din Ploiești!` `Cu cine?` `Păi cum, mă, stai în Ploiești și nu-l știi?` Chiar se simte foarte bine la Ploiești, lumea îl apreciază. Sunt invidios că el joacă și eu nu”. VIDEO AICI

Constantin Budescu, pasionat de poezie. Gest superb pentru un om al străzii: „L-am ajutat pe el oarecum”

Constantin Budescu este cunoscut pentru pasiunea lui legată de poezie, iar jucătorul celor de la Petrolul a făcut un gest superb pentru un om al străzii: „Nu am nimic special de oferit, fotbal și atât. Mi-am luat o carte, dar trebuie să apuc să o deschid să o citesc. Dacă învăț ceva de acolo, o să vă recit. Am luat-o de la munte acum. Era un om pe stradă, a zis că e o carte de poezii. Am luat două sau trei, le-am pus în ghiozdan și acum sunt acasă. Era un om al străzii, l-am ajutat pe el oarecum. O să învăț câteva de acolo”. Video AICI

ADVERTISEMENT