Sport

Constantin Budescu revine la naționala României, iar Andrei Vlad e surpriza lui Mirel Rădoi! Lotul selecționerului pentru meciurile din iunie

Naționala României va juca în iunie două meciuri amicale cu Georgia și Anglia, iar Constantin Budescu revine la prima reprezentativă.
20.05.2021 | 17:49
Constantin Budescu revine la nationala Romaniei iar Andrei Vlad e surpriza lui Mirel Radoi Lotul selectionerului pentru meciurile din iunie
ADVERTISEMENT

Pentru aceste două întâlniri, selecționerul a convocat 25 de jucători. Sunt multe surprize în lot, printre cei chemați ”sub tricolor” fiind Andrei Vlad, Tiberiu Căpușă sau Alexandru Păun.

Portarul celor de la FCSB a comis câteva erori majore în finalul acestui sezon, iar Gigi Becali l-a scos dintre titulari și l-a învinovățit pentru pierderea titlului.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a anunțat revenirea la națională a lui Constantin Budescu

După ce în urmă cu o săptămână anunța o listă a stranierilor pentru meciurile amicale de luna viitoare, Mirel Rădoi a definitivat lotul naționalei României și surprinde convocarea mijlocașului Constantin Budescu.

Jucătorul de la Damac nu a mai fost chemat la prima reprezentativă de un an și jumătate. Ultima sa acțiune la națională a fost meciul cu Spania din 18 noiembrie 2019 din preliminariile Euro, care s-a încheiat cu un eșec răsunător, scor 0-5, dar la care el a fost doar rezervă.

ADVERTISEMENT

Ultimele minute jucate pentru selecționata României de Constantin Budescu au fost la 7 septembrie 2018, într-un egal cu Muntenegru în Liga Națiunilor. Atunci, ”Budi” a intrat pe teren în minutul 68, în locul lui Alexandru Mitriță.

Vlad, la națională după ce a fost scos din poartă de Becali

Convocat în premieră la națională de Mirel Rădoi, Budescu are 15 meciuri jucat sub tricolor în care a marcat de cinci ori. El a reușit două ”duble”, cu Insulele Feroe și Kazahstan și a mai înscris într-un amical cu Chile.

ADVERTISEMENT

O altă supriză a selecționerului o reprezintă convocarea portarului Andrei Vlad de la FCSB. Tehnicianul nu pare să fi fost influențat de perioada nefastă a jucătorului ”roș-albaștrilor” și îi oferă debutul la reprezentativa de seniori.

FANATIK a dezvăluit că portarul de 22 de ani este cu nervii la pământ după ce a fost scos de Gigi Becali dintre titulari la FCSB. După decizia patronului, Vlad a avut nevoie de câteva zile ca să se liniştească, perioadă în care a luat medicamente de calmare.

ADVERTISEMENT

Rădoi a pierdut 6 stranieri din cauza accidentărilor

Pentru partidele amicale, cu Georgia (2 iunie – Ploiești) și Anglia (6 iunie – Middlesbrough), jucătorii naționalei se vor reuni începând de săptămâna viitoare la Mogoșoaia. Cei 25 de jucători convocați sunt următorii:

  • Portari: Florin Niță (Sparta Praga, Florin Iacob (UTA Arad), Andrei Vlad (FCSB);
  • Fundași: Ionuț Nedelcearu (AEK Atena), Vlad Chiricheș (Sassuolo), Cristi Ganea (Aris Salonic), Adrian Rus (Fehervar), Deian Sorescu (Dinamo București), Tiberiu Căpușă (Chindia Târgoviște), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Andrei Burcă (CFR Cluj);
  • Mijlocași: Răzvan Marin (Cagliari), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Ianis Hagi (Glasgow Rangers), Alexandru Maxim (Gaziantep), Alexandru Băluță (Akademia Puskas), Constantin Budescu (Damac), Alexandru Păun (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Olimpiu Moruțan (FCSB), Florin Tănase (FCSB), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova);
  • Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogoreț), Denis Alibec (Kayserispor), Andrei Ivan (Universitatea Craiova)

Din motive medicale, nu au putut intra în calcule pentru această acțiune jucătorii Ionuț Radu (Inter Milano), Alin Toșca (Gaziantep), Valentin Mihăilă, Dennis Man (ambii Parma), George Pușcaș (Reading) și Florin Andone (Brighton).

În contextul pandemiei, jucătorii din străinătate convocați pentru partidele din această lună nu vor acorda declarații la sosirea în România, aceștia urmând un parcurs special de la aterizare spre cantonament și fiind preluați dintr-o zonă care le asigură interacțiune minimă cu alte persoane.

ADVERTISEMENT