Sport

Constantin Budescu s-a operat după accidentarea suferită în meciul cu Farul. Surpriza pregătită de cei de la FC Voluntari

Constantin Budescu a trecut cu bine peste intervenția chirurgicală, dar recuperarea va fi de durată. ”Magicianul” de la Voluntari nu va mai juca mai devreme de luna iulie.
05.04.2022 | 17:30
Constantin Budescu sa operat dupa accidentarea suferita in meciul cu Farul Surpriza pregatita de cei de la FC Voluntari
Constantin Budescu a fost operat după accidentarea suferită în meciul cu Farul Constanța. Recuperarea va fi de durată. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
05-04-2022
14:34

Contract nou pentru Constantin Budescu

Constantin Budescu se simte bine după intervenția chirurgicală la care a fost supus după ruptura de tendon din meciul cu Farul Constanța și veștile bune nu se opresc aici.

Conform GSP.ro, oficialii clubului ilfovean îi pregătesc un nou contract fotbalistului de 33 de ani, chiar dacă revenirea pe gazon nu se va produce mai repede de luna septembrie. Actualul angajament al lui Budescu expiră la finalul acestui sezon.

”Îi vom oferi lui Budescu prelungirea contractului. E un gest normal față de un fotbalist a cărui valoare nu poate fi contestată și care s-a accidentat pe teren, jucând pentru FC Voluntari”, a declarat Bogdan Bălănescu, președintele clubului, pentru sursa citată.

Constantin Budescu a fost ”eroul” unui moment care i-a ținut cu sufletul la gură pe oficialii partidei FC Voluntari – Farul Constanța. Fotbalistul a căzut din senin și a fost transportat la spital.

O jumătate de an fără Constantin Budescu pe teren

FC Voluntari își continuă evoluțiile care au propulsat-o în play-off-ul din Casa Pariurilor Liga1, dar victoria cu Farul Constanța (1-0) va fi plătită scump de ilfoveni.

ADVERTISEMENT

Vedeta echipei, Constantin Budescu, a suferit o accidentare gravă și va lipsi cel puțin patru luni de pe gazon. Fotbalistul a fost diagnosticat cu ruptură de tendon.

Imediat după ce a solicitat intervenția echipei medicale, după ceva mai mult de o jumătate de oră din partida amintită, Budescu a fost transportat la spital și ulterior supus unei intervenții chirurgicale.

ADVERTISEMENT

Dacă operația a decurs bine, și fotbalistul se află în afara oricărui pericol, veștile specialiștilor în medicină sportivă nu sunt deloc încurajatoare, nici pentru jucător, nici pentru echipa din Voluntari.

În cel mai optimist scenariu, magicianul de la Voluntari își va relua antrenamentele la sfârșitul lunii iulie. Însă, medicii recomandă o perioadă de șase luni pentru o refacere completă și pentru a evita riscul unei recidive.

ADVERTISEMENT

Prima accidentare serioasă din carieră pentru Constantin Budescu

În vârstă de 33 de ani, Constantin Budescu se află în fața primei accidentări serioase din carieră. Însă, fotbalistul nu are de gând să spună ”stop joc” și și-a liniștit fanii într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

Fotbalistul le mulțumește pentru susținere celor care i-au trimis mesaje de încurajare și le-a promis microbiștilor că va reveni pe teren în momentul în care medicii își vor da acordul.

ADVERTISEMENT

Există însă o problemă. Constantin Budescu a semnat cu FC Voluntari un contract valabil doar până la sfârșitul sezonului în curs. Cum perioada de recuperare este estimată să dureze între 4 și 6 luni, este foarte probabil ca fotbalistul să îmbrace tricoul altei echipe la revenirea pe gazon.

De la transferul lui la FC Voluntari, Constantin Budescu a evoluat în 11 partide pentru ilfoveni și a marcat de două ori.

ADVERTISEMENT