Sport

Constantin Budescu se umple de bani! A câștigat la TAS procesul cu Al-Shabab și are de primit o sumă imensă

Constantin Budescu a câștigat, la TAS, procesul pe care-l avea de câțiva ani cu Al-Shabab, fostul său club din perioada 2018-2019, și va primi o compensație de milioane.
28.11.2022 | 22:10
Constantin Budescu se umple de bani A castigat la TAS procesul cu AlShabab si are de primit o suma imensa
TAS i-a dat câștig de cauză lui Constantin Budescu în conflictul cu Al-Shabab, iar jucătorul trebuie să primească peste două milioane de euro. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

Constantin Budescu a jucat la Al-Shabab în perioada 2018-19. După plecarea lui Marius Șumudică însă, a devenit indezirabil la club. A reziliat contractul și a revenit în România, la Astra. Clubul saudit l-a dat în judecată la FIFA și, Budescu, găsit vinovat, trebuia să plătească 725.000 de dolari. Însă jucătorul s-a adresatt TAS, care i-a dat dreptate. Iar acum gruparea din Riyadh este bună de plată.

Constantin Budescu va primi peste două milioane de euro de la Al-Shabab

Probabil că povestea experienței neplăcute trăită de Constantin Budescu la Al-Shabab vă este cunoscută. Dacă nu, o reamintim într-un scurt rezumat.

ADVERTISEMENT

FCSB îl ceda pentru 2,5 milioane de euro clubului saudit, antrenat în sezonul 2018-19 de Marius Șumudică. Însă, după o stagiune, în inter-sezon, tehnicianul a fost înlocuit cu Jorge Almiron.

Iar în momentul în care Budescu revenea la echipă descoperea că devenise indezirabil. Forul saudit diminuase numărul de străini pe care o formație îi putea legitima, de la 8 la 7.

ADVERTISEMENT

Dar nu numai aceasta era problema. Almiron venise cu doi jucători, Cristian Guanca și Danilo Moreno Asprilla. Ultimul, cu același profil cu Budescu, preluase deja tricoul cu numărul 10 pe care românul îl purtase în stagiunea precedentă.

Iar noul președinte al grupării, Al Batan, i-a cerut să se pregătească separat. Și a făcut-o, o vreme, alături de Valerică Găman. Însă atunci când acesta a fost reprimit la echipă, iar ”Budi” nu, și nici nu a fost convocat pentru turneul de pregătire, cel din urmă a decis să revină în țară, la Astra.

ADVERTISEMENT

Clubul l-a dat în judecată, acuzându-l că a întrerupt nejustificat contractul. Iar în 18 martie 2021, FIFA le dădea dreptate arabilor. Și îl obliga pe jucător să plătească aproximativ 725.000 de dolari către Al-Shabab.

Budescu însă a atacat decizia la TAS. Iar astăzi, potrivit Playsport, a primit vestea cea bună. ”Se respinge cererea făcută de către Al Shabab Football Club în întregime. Acceptă cererea reconvențională a lui Valentin Constantin Budescu […].

ADVERTISEMENT

Încheierea unilaterală a contractului din 01.07.2018 dintre fotbalist și Al Shabab FC a avut o cauză justă”, precizează TAS.

Urmarea? Al-Shabab este bună de plată. Mai exact, trebuie să achite compensații de 1,9 milioane de euro. Plus costuri conexe, între care și cele de judecată, astfel că fotbalistul Petrolului trebuie să primească peste 2 milioane de euro.

Constantin Budescu: ”Vreau să mulțumesc avocaților mei pentru că m-am putut gândi numai la fotbal în acești ani”

Firesc, Constantin Budescu a primit cu satisfacție vestea că, în fine, i s-a făcut dreptate. ”Știam că dreptatea este de partea mea. Dincolo de ce zice unul sau altul, eu am fost și rămân un profesionist. Așa am fost și la ei, au fost foarte încântați de evoluția mea.

Asta până s-a schimbat conducerea și antrenorul. Au adus un alt număr 10 la echipă, căci aveau de făcut transferuri, vă dați seama.

Fără să mă vadă cum joc. Mie îmi place fotbalul, vreau să joc, să marchez, să fac spectacol. Nu pot să stau pe margine.

Le mulțumesc avocaților mei, Mincu Paul, Mădălina Diaconu și Marius Lazăr Constantin, pentru că i-am simțit cu adevărat alături de mine și pentru că mi-au luat problema asta de pe cap în toți anii ăștia.

M-am putut gândi numai la fotbal. Am fost cu toții în povestea asta și uite că n-am greșit că am avut încredere în ei”, a spus Budescu pentru publicația amintită.

ADVERTISEMENT