Sport

S-a rezolvat dilema: Constantin Budescu are drept de joc cu Dinamo! „Și-a ispășit suspendarea”. Update

Cartonașul roșu primit de „Budi” chiar înainte să plece în Arabia Saudită le dă serioase bătăi de cap roș-albaștrilor. Aceștia au cerut lămuriri, dar Liga și Federația se contrazic.
10.09.2021 | 13:20
Sa rezolvat dilema Constantin Budescu are drept de joc cu Dinamo Sia ispasit suspendarea Update
ADVERTISEMENT
10-09-2021
10:21

Constantin Budescu are drept de joc cu Dinamo

Constantin Budescu are drept de joc cu Dinamo, chiar dacă în ultimele zile apăruse o controversă cu privire la o eventuală suspendare a sa, din cauza unui cartonaș roșu încasat la ultimul meci disputat în Liga 1 în tricoul Astrei Giurgiu.

Anunțul oficial a fost făcut de LPF, prin vocea secretarului general Justin Ștefan: „Am discutat cu cei de la FRF, Budescu și-a ispășit suspendarea, nu este niciun fel de problemă. El a primit două etape de suspendare, dar a rămas legitimat la Astra până la data de 15 februarie.

Clubul a disputat două jocuri până când el a fost transferat de Damac, astfel că și-a ispășit suspendarea. Din punctul meu de vedere poate juca fără probleme cu Dinamo, așa mi s-a transmis”, a spus oficialul LPF pentru Digisport.

Întors la FCSB după o pauză de trei ani, Constantin Budescu este nerăbdător să îmbrace din nou tricoul roș-albastru într-un meci oficial, dar situația lui rămâne incertă din cauza cartonașului roșu încasat chiar înainte să plece în Arabia Saudită.

Se întâmpla pe 6 februarie 2021, în ultimul minut al meciului pierdut de echipa sa de atunci, Astra Giurgiu, scor 0-2, în fața celor de la FC Argeș. Vizibil iritat, „Budi” și-a vărsat nervii pe centralul Andrei Antonie, iar acesta nu l-a iertat pentru injuriile adresate.

ADVERTISEMENT

Comisia de Disciplină a dictat imediat 2 etape de suspendare, dar acestea nu au fost ispășite niciodată, în condițiile în care mijlocașul de 32 de ani a semnat cu Damac și a evoluat fără probleme chiar din prima etapă. Acum, roș-albaștrii s-au adresat LPF și FRF, dar în loc să lămurească situația, cele două foruri se contrazic.

Situația lui Constantin Budescu este incertă. Liga și Federația au puncte de vedere diferite în privința suspendării

Potrivit gsp.ro, în timp ce Liga susține că Budescu are drept de joc, întrucât ar fi trebuie să-și ispășească pedeapsa în Arabia Saudită, unde a ajuns imediat după eliminarea din meciul Astrei, Federația are o poziție mult mai rezervată pe marginea subiectului.

ADVERTISEMENT

Motivul? Mijlocașul se afla în litigiu cu echipa giurgiuveană în momentul plecării, așa că a fost legitimat pe baza unui certificat de transfer provizoriu. Cu alte cuvinte, nu i s-a eliberat tradiționala „carte verde”, ceea ce înseamnă – în opinia forului condus de Răzvan Burleanu – că suspendarea nu a putut fi preluată și se reactivează, pe cale de consecință, odată cu revenirea în fotbalul românesc.

Păianjenul ar putea pune capăt dilemei

Cu „roșu” sau fără, Budescu a fost mușcat de un păiajen chiar în ziua prezentării sale oficiale la FCSB – informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK – și nu va putea evolua, cel mai probabil, în derby-ul cu Dinamo. Odată validată prima etapă de suspendare, prin prisma acestei absențe, ar mai rămâne doar una, în următorul meci al roș-albaștrilor, contra Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

Am încercat și încerc în continuare să fac unele schimbări în viața mea de fotbalist și sper ca asta să se vadă și în teren. Mă simt foarte bine. Au mai fost câteva tentative, dar este bine că am venit acum (n.r. la FCSB).

Toate lucrurile sunt ok și sper ca totul să meargă bine de acum încolo. Am primit foarte multe mesaje și chiar am rămas surprins plăcut, că a fost foarte multă lume.

ADVERTISEMENT

Au contat și oamenii care sunt aici, pentru că îi cunosc pe majoritatea dintre ei. Am văzut și eu unele prostii scrise prin presă, nu este adevărat. Am fost mușcat de un păianjen și mi s-a umflat piciorul după antrenament.

Și am decis să-mi iau o zi liberă, ca să pot să merg la un medic, să văd despre ce este vorba și să mi se dezumfle piciorul. Voi deveni Spider-Man, pentru că se potrivesc și culorile.

Echipa este pe un drum bun, s-au făcut ceva schimbări aici. Zic eu că o să se vadă de acum încolo. Sperăm să obținem rezultate pozitive, pentru că este o diferență mare de puncte și asta nu e bine pentru noi.

M-a primit foarte bine (n.r. Edi Iordănescu). Nu am lucrat cu Mister pâna acum, am mai discutat doar la telefon. Este un antrenor foarte bun, peste tot pe unde a fost a obținut rezultate bune și eu zic că asta o să facă și aici”, a declarat Constantin Budescu.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 1,98 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT