Life
notix pixel id

Constantin Dulcan dezvăluie rugăciunea lui Arsenie Boca. Trebuie rostită de 7 ori

Constantin Dulcan, un neurolog și psihiatru foarte cunoscut, spune că rugăciunile foarte foarte importante, mai ales una de care ținea cont teologul Arsenie Boca.
12.01.2022 | 14:46
Constantin Dulcan dezvaluie rugaciunea lui Arsenie Boca Trebuie rostita de 7 ori
Rugăciunea lui Arsenie Boca. Neurologul Constantin Dulcan ține cont de sfaturile teologului. Sursa foto: Facebook. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Renumitul autor de literatură filozofică și metafizică a dezvăluit rugăciunea lui Arsenie Boca și sfaturile pe care acesta le-a lăsat în urma sa, precum și ce trebuie să facem pentru a evita necazurile.

Constantin Dulcan este de părere că rugăciunea „Tatăl nostru”, rostită de 7 ori, are o putere foarte mare, lucru observat și de regretatul teolog în una dintre cărțile sale.

ADVERTISEMENT

Adevărul este ca o bază biologică a patimilor și a urmașilor, spunea părintele Arsenie Boca, care este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului al XX-lea.

Rugăciunea lui Arsenie Boca. Neurologul Constantin Dulcan ține cont de sfaturile teologului

Postul curăță ochiul, în timp ce rugăciunea curăță mintea. De asemenea, rugăciunea are și stări superioare, care izbăvesc credincioșii de patimi într-o nesfârşită dragoste de Dumnezeu.

ADVERTISEMENT

Cel care i-a învățat pe creștini să se vindece cu ajutorul rugăciunii, părintele Arsenie Boca, credea că „Tatăl nostru” are o forță extraordinară atunci când este rostită de 7 ori.

„Arsenie Boca sfătuia că ori de câte ori vrei ceva, să rezolvi ceva, să spui de şapte ori «Tatăl Nostru». Și eu o fac pe degete de multe ori. Trebuie să-i mulțumiți lui Dumnezeu în fiecare secundă că trăiți.

ADVERTISEMENT

Un profesor american spunea că în fiecare oră să ai zece secunde tăcere, de liniște, în care să te regăsești și să mulțumești lui Dumnezeu. Evitați toată viață tristețea! Necazurile înseamnă moartea, boală. Optimismul înseamnă viață.

Dumnezeu nu ne vrea triști, ci că El, cu bună dispoziție. Cei ce au fost în moarte clinică au povestit apoi că niciodată nu au fost pe pământ să simtă o iubire atât de copleșitoare că acolo, aproape de lumina. Asta înseamnă să speri, să nu disperi.

ADVERTISEMENT

Rugăciunea poate schimba lucruri. Un doctor de la Harvard povestește într-o carte cum vine o energie la un muribund al unor oameni care se roagă. Cu cât mai mulți oameni se roagă în același sens, cu atât mai bine.

ADVERTISEMENT

S-au făcut experiențe la Harvard. Se iau 10 oameni cu insuficienţă cardiacă X, alți 10 în alt lot, cu aceeași boală. Pentru unii se roagă, pentru alții nu. Iar cei pentru care se roagă oamenii se vindecă mai repede.

S-au făcut experimente! Pentru că ei trimit un câmp de energie unei entități. Și să faci un om să râdă și să fie fericit înseamnă să i-L dai lui Dumnezeu”, a declarat neurologul Constantin Dulcan în podcast-ul lui Damian Drăghici.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE