Fotbal intern

Constantin Eftimescu, anunț liniștitor pentru fanii lui Dinamo: „Pablo Cortacero nu mai calcă în București!” Exclusiv

19.03.2021 | 15:33
Constantin Eftimescu anunt linistitor pentru fanii lui Dinamo Pablo Cortacero nu mai calca in Bucuresti Exclusiv
Constantin Eftimescu, anunt linstitor: „Pablo Cortacero nu mai calca in Bucuresti!” Exclusiv
ADVERTISEMENT

Constantin Eftimescu îi liniștește pe fanii-acționari din programul DDB și e convins că acționarul-majoritar al lui Dinamo, Pablo Cortacero, nu se va mai întoarce niciodată în România.

Constantin Eftimescu rămâne în continuare președintele Consiliului de Administrație al lui Dinamo București și rămâne cu drept de semnătură și decizional, după ce Pablo Cortacero nu s-a prezentat la Tribunalul București, la procesul pe care chiar el l-a intentat clubului din Ștefan cel Mare, după ce a fost eliminat din CA.

ADVERTISEMENT

Președintele lui Dinamo a dezvăluit într-un interviu pentru FANATIK discuția pe care a avut-o târziu în noapte cu Jerry Gane după ce și-a anunțat demisia la finalul partidei cu FC Argeș, dar și despre culisele numirii ca antrenor principal al „câinilor” pe Gheorghe Mulțescu.

Constantin Eftimescu îl dă uitării de Pablo Cortacero: „Aceleași minciuni! Nu am crezut nicio secundă că va veni!”

Constantin Eftimescu rămâne în continuare președintele lui FC Dinamo, după ce Pablo Cortacero nu s-a prezentat la procesul de la Tribunalul București, așa cum anunțase într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK: „Sincer, nu am avut nicio emoție. Nu am crezut nicio secundă că Pablo Cortacero își va face apariția la Tribunalul București! Deja e discreditat la modul general. Aveam informații din Spania că nu s-a mișcat. Glumesc, glumesc! (n.r. râde)”, a fost prima reacție a oficialului dinamovist.

ADVERTISEMENT

Fosta mare glorie a lui Dinamo s-a săturat de minciunile lui Pablo Cortacero și e de părere că și în cazul în care ar fi apărut în instanță, nu ar fi făcut altceva decât să încingă spiritele, mai ales că în fața instituției erau prezenți mai bine de 50 de suporteri dinamoviști, în frunte cu Elias Bucurică, liderul celor din PCH: „Aceleași minciuni! Am văzut că a anunțat că va veni în România, dar cred că toată lumea s-a obișnuit deja cu minciunile dânsului. Eu unul, cu siguranță sunt imun. Asta e. Și dacă venea ce credeți că se putea întâmpla? Poate doar niște incidente cu suporterii, însă eu unul nici acest lucru nu îl cred. Adică să îl fi bătut sau ce să se fi întâmplat?”, se întreabă Eftimescu.

Oficialul „câinilor” se concentrează strict pe ceea ce urmează pentru Dinamo și anume obținerea licenței, pe care e optimist că o va obține până la finalul lunii martie. Dar asta fără a neglija partea sportivă, mai ales că Dinamo e pe locul 14 în Casa Pariurilor Liga 1: „Toate eforturile noastre se concentrează pe obținerea licenței. Se fac în fiecare zi eforturi deosebite din partea DDB-ului și a câtorva persoane apropiate clubului și în mod principal mă interesează partea sportivă, pe care nu trebuie să o uităm și care rămâne prioritară”, a atras atenția președintele în funcție al lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Constantin Eftimescu a dezvăluit discuția pe care a avut-o cu Jerry Gane la finalul meciul cu FC Argeș: „Nu se mai poate!”

Constantin Eftimescu a dezvăluit pentru site-ul nostru discuția pe care a avut-o cu Jerry Gane, după ce antrenorul și-a anunțat demisia la finalul partidei cu FC Argeș și a confirmat încă o dată că nimeni din cadrul clubului nu i-a solicitat demisia: „A fost decizia dânsului, nu a noastră! Noi nu i-am solicitat și nu l-am împins în niciun fel să își dea demisia. Chiar după meci, eu, personal, i-am spus: ‘Te-ai gândit bine?’. Și mi-a spus: ‘Da, nea’ Bee Gee, porecla mea, de la formația Bee Gees’ (n.r. râde). „M-am gândit foarte bine! Nu se mai poate!’. Probabil a considerat că nu mai poate ajuta și că e nevoie de un șoc la echipă. Dar vă spun, decizia fost numai și numai a dânsului”, a spus clar Eftimescu.

În privința noului antrenor al lui Dinamo, pe care FANATIK l-a anunțat încă de la finalul meciului cu Argeș și cu care Constantin Eftimescu are o relație de prietenie de o viață, lucrurile au fost foarte simple și clare: „Avem o relație foarte, foarte bună și nu a fost deloc greu! I-am spus dorința noastră. S-a uitat la mine și mi-a răspuns cu o altă poreclă de a mea din tinerețe, că noi am fost colegi de la juniori: ‘Poză, o luăm de la capăt!’. În momentul în care apăram eu la acea vreme, mai făceam și o „poză”. Adică dacă mingea era extraordinar de grea, mie îmi plăcea să o exagerez și să fac un plonjon spectaculos! A lăsat echipa după un parcurs bun și sper să dea Domnul să fie și acum la fel”.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Mulțescu declara în urmă cu aproximativ o lună de zile că își dorește un ultim contract înainte să își încheie cariera de antrenor, însă Constantin Eftimescu nu crede că Dinamo va fi ultimul club al „SMURD-ului”: „Eu unul nu cred! Nu cred, nu cred. Dacă va salva echipa e la latitudinea dânsului dacă va continua la Dinamo și din vară. Noi ne-am dori să continuie, bineînțeles! Un lucru binefăcut trebuie continuat”.

Eftimescu e convins că Mulțescu poate revitaliza Dinamo: „Jucătorii vor fi receptivi!”

Oficialul din Ștefan cel Mare are mare încredere în capacitatea lui Gheorghe Mulțescu de a obține rezultate rapide și i-a simțit pe jucători la Săftica extrem de concentrați și montați: „Eu zic că vor fi receptivi la ce le spune Gigi Mulțescu. Lucrul ăsta l-am văzut în momentul în care l-am prezentat la Săftica și acolo „noul vechi” antrenor a avut o discuție cu jucătorii și i-am văzut extrem de concentranți și montați. Așteptăm! Am înțeles că sunt și ceva accidentări mici și indisponibilități. Aveam nevoie de Adam Nemec. Cele trei puncte cu Poli Iași sunt extrem de importante. Jocul, mai puțin contează ca aspect în aceste momente grele. Doar rezultatele ne țin pe linia de plutire”.

Constantin Eftimescu a vorbit și despre numirea ca preparator fizic al lui George Neagu, cu care Mulțescu a mai lucrat la Dinamo. Venirea este importantă pentru jucători, care l-au regretat pe preparatorul fizic, mai ales după ce Ion Marin a declarat că nu crede că jucătorii se antrenează la 100%: „George Neagu, un om care a mai lucrat la Dinamo cu Gheorghe Mulțescu. Datorită unor situații de nedorit, la acea vreme și-a încheiat contractul. Dar probabil și el s-a simțit foarte bine la noi și ca atare a revenit. Gigi Mulțescu a fost cel care a insistat ca el să facă parte din staff-ul lui. Posibil! (n.r. jucătorii să nu fie la parametri fizici) Ion Marin e de specialitate. Eu nu am specialitatea aceasta, chiar dacă am jucat. Sunt părerile unor oameni care sunt implicați în probleme sportive. Nu m-am băgat și nu o să mă bag niciodată în aceste polemici”.

Președintele lui Dinamo confirmă că jucătorii sunt la zi cu salariile spre deosebire de restul angajaților de la Dinamo și niciun alt jucător nu a depus memorii între timp: „Salariile jucătorilor sunt la zi și o parte a celor de la CS Dinamo. Între timp nu a mai depus niciun jucător memoriu, doar cele vechi. Sunt mai mulți, printre care întradevăr e și Ricardo Grigore. Am văzut că a dat și un interviu.

Constantin Eftimescu nu ia în calcul ca Pablo Cortacero să apară nici după ce Dinamo va lua licența: „Nu ne-am gândit la asta”

Președintele lui Dinamo a abordat și principala temere a fanilor-acționari din programul DDB, care se tem că Pablo Cortacero ar putea reveni cu pretenții la Dinamo după ce clubul va obține licenta: „Depinde cum să apară. Ca persoană fizică sau cu ceva gloanțe? Vom vedea. Sincer, nu ne-am gândit la acest lucru. Eu nu cred că va mai călca niciodată în București și nu sunt singurul care gândește așa! Poate face recurs în 30 de zile. Avem avocatul care ne reprezintă și dânșii trebuie să știe ce se poate întâmpla în continuare. Nu sunt avocat de meserie (n.r. râde)!”, a concluzionat Constantin Eftimescu pentru site-ul nostru.

Eftimescu apreciază eforturile pe care directorul sportiv al lui Dinamo, Mario Nicolae, le face în această perioadă dificilă, însă subliniază faptul că toate acestea pot fi în van dacă rezultatele nu vor apărea: „Domne, eu nu sunt atacant. Eu am fost portar (n.r. râde)! Din punctul meu de vedere… treaba dânșilor! Mario Nicolae face eforturi, poate ajuta Dinamo, dar trebuiesc și niște rezultate! Înțelegeți? Eforturi facem toți, dar dacă nu sunt îndeplinite cu rezultate… sunt eforturi în van. Rezultatele sunt singurele care vorbesc. Problema sportivă îi aparține lui Mario Nicolae. Dacă mai doresc sau nu jucători e treaba lor”.

  • 14 e locul ocupat de Dinamo în clasament
  • 30 de zile are la dispoziție Pablo Cortacero pentru a ataca decizia instanței
  • 5 mandate a avut Gheorghe Mulțescu ca antrenor al lui Dinamo
ADVERTISEMENT