Life

Constantin Enceanu, în lacrimi pe scenă, după ce a ieșit din spital: ”Am făcut eforturi supraomeneşti”

Constantin Enceanu a izbucnit în lacrimi pe scena unui concert, pe care l-a susținut la scurt timp după ce a fost externat din spital. De ce a plâns artistul?
05.12.2022 | 18:10
Constantin Enceanu in lacrimi pe scena dupa ce a iesit din spital Am facut eforturi supraomenesti
De ce a plâns Constantin Enceanu în fața publicului, la un concert. Sursa foto: captură video TVR Craiova
ADVERTISEMENT

Constantin Enceanu a izbucnit în lacrimi, după ce a cântat zilele acestea la un concert de la Sala Palatului, în memoria bunului său prieten, Petrică Mîțu Stoian. Solistul este abia ieșit din spital.

Constantin Enceanu, în lacrimi pe scenă, la concertul dedicat lui Petrică Mîțu Stoian: ”Am făcut eforturi supraomeneşti ”

Constantin Enceanu a făcut eforturi pentru a merge la eveniment. Operat la genunchi, a trebuit să se deplaseze în cârje la fața locului și spune că abia a stat pe scenă, în fața publicului, în picioare.

ADVERTISEMENT

La final, emoționat și ușurat că a cântat la concertul dedicat lui Petrică Mîțu Stoian, îndrăgitul solist de folclor s-a descărcat plângând. Pe tot parcursul melodiilor cântate, cu greu și-a stăpânit lacrimile.

Constantin Enceanu a declarat în cadrul unui interviu că, deși s-a simțit rău, și-a dorit să își susțină numărul și să-i bucure pe oameni. Pentru a putea sta în picioare, el a făcut exerciții de recuperare, de după intervenție, pe care a tot amânat-o, dar durerile s-au intensificat.

ADVERTISEMENT

”În momentul în care ajungi să cânţi o melodie pe care ai făcut-o din suflet pentru unul dintre cei mai buni prieteni ai tăi, este foarte greu să îţi stăpâneşti lacrimile. Mai ales că eu veneam după o perioadă de covalescenţă, ştiţi si voi că am avut o intervenţie la genunchi.

Îmi era teamă că nu o să pot să reuşesc să stau în picioare, să cânt pe scenă, măcar melodia asta, pentru că la Sala Palatului acesta a fost motivul pentru care nu am venit. Eram în spital, nu aveam cum (n.r.:să vin), eram la doar câteva zile după intervenţie.

ADVERTISEMENT

Ori pentru acest spectacol, în memoriam prietenului meu, m-am rugat la Dumnezeu şi am făcut eforturi, credeţi-mă, supraomeneşti! Noaptea, când mă trezeam, făceam exerciţiile de recuperare, ca să pot sta în picioare, măcar 10 minute la acest spectacol (…)”, a spus Constantin Enceanu la Antena Stars, potrivit Spynews

Concertul a avut loc la un an după ce Petrică Mîțu Stoian a decedat. Pe scenă au mai urcat și: Niculina Stoican, Mioara Velicu, Emilia Ghinescu, Valentin Safira și mulți alții.

ADVERTISEMENT

De ce a murit Petrică Mîțu Stoian

Reamintim că Petrică Mîțu Stoian a murit pe data de 6 noiembrie 2021, la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Artistul avea 61 de ani și se afla în ultimele zile din viață internat în stare gravă la ATI.

Anterior internării, îndrăgitul cântăreț de folclor a mers la o clinică privată din județul Caraș-Severin pentru a face terapie hiperbară, ca tratament post-Covid, dar tot nu s-a simțit mai bine. Ajuns la Spitalul Județean de Urgență Reșița, unde ar și fi tușit cu sânge, solistului i s-a pus diagnosticul de ”edem pulmonar acut mixt / supradozaj dicumatinic / hemoptizie / status post-COVID-19”.

La scurt timp după ce a fost adus la Urgențe și internat la Terapie Intensivă, Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață. Ancheta continuă în cazul decesului său.

ADVERTISEMENT