Sport

Constantin Grameni, puștiul minune al Farului dorit de FCSB, vorbește din tricoul naționalei: „Nu se compară cu niciun meci pentru echipa de club”. Video

Constantin Grameni, tânărul mijlocaș în vârstă de 19 ani, a fost convocat de Emil Săndoi la naționala României U21 pentru meciurile de pregătire.
22.09.2022 | 09:54
Constantin Grameni pustiul minune al Farului dorit de FCSB vorbeste din tricoul nationalei Nu se compara cu niciun meci pentru echipa de club Video
Constantin Grameni este unul dintre fotbaliștii de bază pentru Farul Constanța în startul de sezon. Sursă foto: FRF.
ADVERTISEMENT

Constantin Grameni, unul dintre jucătorii în formă de la Farul Constanța, a oferit declarații din postura de fotbalist convocat la naționala României de fotbal U21. Tânărul mijlocaș a descris „unic” felul în care se simte, atunci când evoluează sub „tricolor”.

Constantin Grameni: „Toată energia mea este canalizată aici, la naționala de tineret”

Tânărul mijlocaș, crescut la Academia „Gheorghe Hagi”, are un start de sezon excelent în SuperLiga. Farul Constanța, echipa antrenată de Gică Hagi, este liderul clasamentului la egalitate de puncte cu Rapid București.

ADVERTISEMENT

Grameni este jucător de bază în alcătuirea lotului constănțenilor, însă acum mijlocașul defensiv se concentrează pe meciurile de la națională. „Acum toată energia mea este canalizată aici, la naționala de tineret. 

Am jucat la națională pentru toate grupele de vârstă, de la U15 până la U21 și să reprezint România este un sentiment unic. Aici îți reprezinți țara și nu se compară cu niciun meci pentru echipa de club”, a mărturisit Grameni, pentru FRF TV.

ADVERTISEMENT

Grameni, despre meciurile cu Spania și Olanda: „Va trebui să le abordăm ca pe cele oficiale”

România U21 va disputa două meciuri tari de pregătire. Oaspeții de pe Cluj Arena vor fi Spania, pe 23 septembrie, în timp ce 4 zile mai târziu „tricolorii” vor primi vizita Țărilor de Jos. Meciul de pe 27 septembrie fusese programat inițial pe „Dr. Constantin Rădulescu”, dar partida a fost mutată din cauza gazonului prost de pe stadionul lui CFR.

Grameni consideră că Spania și Olanda vor fi adversari de cel mai înalt nivel. „Toate aceste meciuri amicale sunt foarte importante, mai ales că nu vom avea partide în preliminarii. Va trebui să le abordăm ca pe cele oficiale pentru a ne dezvolta ca echipă. Spania, Olanda sunt echipe de cel mai bun nivel și sperăm să le facem față. Însă, nu ne sperie nimeni pentru că și noi suntem jucători talentați”, a mai declarat Constantin Grameni.

ADVERTISEMENT

România, alături de Georgia, este gazda Campionatului European U21 din 2023, astfel, „tricolorii” vor fi calificați direct în grupele competiției.

Grameni se simte bine în tricoul Farului: „Suntem un grup unit, un grup frumos”

Constantin Grameni a înscris 3 goluri în campionat pentru Farul Constanța. Evoluțiile constante din startul de sezon au făcut ca FCSB să fie interesată de mijlocașul lui Gică Hagi. 

ADVERTISEMENT

Grameni a vorbit despre efortul care stă în spatele succesului echipei constănțene. „Mă bucur că reușitele mele ajută la începutul nostru foarte bun din acest sezon. Munca pe care o facem zilnic la antrenamente ne-a adus într-o situație atât de bună. Pe lângă asta, suntem un grup unit, un grup frumos”a mărturisit Grameni.

Toate cele trei goluri din campionat ale lui Grameni au venit din pasele lui Alexi Pitu, alt jucător convocat de Emil Săndoi la „naționala mică”. I-aș mulțumi lui Pitu dacă mi-ar da o pasă de gol și la națională, apoi vedem noi cum îl răsplătesc”, a mai adăugat Grameni.

  • 650.000 de euro este cota de piață a lui Grameni
  • 3 goluri în 10 meciuri a înscris Grameni pentru Farul

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 5,00 este cota pentru „1 solist” la meciul România U21 – Spania U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT