Life

Constantin Necula spune când nu au voie femeile în Biserică: ”Este fundamental să ne păstrăm decența”

Preotul Constantin Necula (51 de ani) a dezvăluit în ce condiții femeile nu pot intra în casa Domnului. Teologul consideră că decența este foarte importantă.
25.04.2022 | 17:43
Constantin Necula spune cand nu au voie femeile in Biserica Este fundamental sa ne pastram decenta
Constantin Necula, despre când nu pot intra femeile în Biserică. Ce spune preotul. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Părintele, cunoscut pentru numeroasele apariții la conferințe și dezbateri televizate, spune când nu au voie femeile în Biserică. Răspunsul la această întrebare importantă a fost oferit în cadrul unui show de la Kanal D.

Constantin Necula, despre când nu pot intra femeile în Biserică. Ce spune preotul

Constantin Necula a declarat că femeilor nu le este interzis să meargă la Biserică, la slujbă, indiferent de motivele pe care le auzim în jurul nostru. În schimb, preotul consideră că fetele nu pot intra în casa Domnului când nu supărate pe propria persoană sau pe oamenii din preajmă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, e bine ca femeile să meargă îmbrăcate decent când se află la slujbele de peste an, nefiind nevoite să plece fruntea.

„Cred că nu au voie să intre în biserică atunci când sunt supărate pe sine și pe cei din jurul lor, atât de mult, încât mai mult bodogăne decât se roagă. Când sunt neatente la marea dragoste pe care Dumnezeu o are pentru ele.

ADVERTISEMENT

Cred că e incorect să dăm afară femeile din biserică pentru orice. La biserică trebuie să ajungi, totuși, îmbrăcată, este fundamental să mergi îmbrăcată.

Cred că este fundamental să ne păstrăm decența, este modul de a fi în biserică și cred cu tărie că femeia româncă este o femeie decentă. Nu e nevoie de frunte plecată, ci de privire smerită”, a declarat preotul Constantin Necula în emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai, potrivit kanald.ro.

ADVERTISEMENT

Constantin Necula, despre menstruația femeilor în timpul nunții

Tot în emisiunea de la Kanal D, părintele a vorbit despre perioada dificilă pe care o au femeile în fiecare lună. Teologul susține că nunțile nu trebuie să fie sub nicio formă amânate atunci când miresele sunt la menstruație.

Constantin Necula a punctat faptul că religia nu le impune nicio interdicție tinerelor care urmează să se căsătorească, precizând că primește foarte des întrebări în acest sens. Sunt lucruri cât se poate de normale și care fac parte din viața omului, adaugă preotul.

ADVERTISEMENT