Fotbal intern

Constantin Nica, atac prin alunecare la Dinamo: „N-a avut nimeni niciun interes să mă vadă, să joc“

12.05.2020 | 19:12
Constantin Nica atac prin alunecare la Dinamo Na avut nimeni niciun interes sa ma vada sa joc
ADVERTISEMENT

Constantin Nica s-a plâns de felul în care a fost tratat de Dinamo, când a revenit sub formă de împrumut. Transferat în 2013 din „Ştefan cel Mare“ la Atalanta, fundaşul s-a întors printre „câini“ în sezonul 2017-2018, dar n-a prins decât 3 partide şi 163 de minute de joc.

Constantin Nica: „Ruptura s-a petrecut la Dinamo. N-a avut nimeni niciun interes să mă vadă“

„Eu am venit în România pentru că așa am vrut eu! Adică nu am plecat din Italia că nu am avut valoare. E o diferență. Din ce am auzit, ruptura s-a petrecut la Dinamo. Eu m-am întors pentru că era Cosmin Contra, era Adrian Mutu. Când au plecat ei la națională, s-au schimbat multe.

ADVERTISEMENT

Din ce am înțeles eu, politica lui Dinamo era aceeași. Eu eram împrumutat de la Atalanta. A venit și Torje în sezonul ăla… și s-a spus că noi să jucăm mai puțin sau deloc, pentru că erau alți jucători mai tineri cu care voiau să facă «New Dinamo». N-a avut nimeni niciun interes să mă vadă, să joc.

Credeți-mă, eu dacă jucam la Dinamo, eram dispus să renunț la Atalanta și la bani, pentru încă doi ani. Am și renunțat pe un an, doar să vin să joc la Dinamo sau să joc meci de meci undeva. Am avut discuții, dar nu te ia nimeni în considerare dacă nu te reprezintă niciun impresar sau nu există interese la mijloc“, a declarat Nica pentru prosport.ro.

ADVERTISEMENT

Se visează la naţională

Cu două selecţii pentru România, fundaşul a comentat şi posibilitatea de a ajunge la naţională. El crede că este cel mai bun român pe postul de apărător drepta şi ar face faţă cu brio în echipa lui Rădoi.

„Nu zic că la primul meci, la al doilea sau la al treilea sunt cel mai bun de pe teren, pentru că nu am mai jucat de atâta timp. Nu sunt Superman să zbor. Dar, dacă joc 4-5 meciuri, nu cred că există fundaș dreapta mai bun decât mine în România. Vă spun sincer.

ADVERTISEMENT

La 20 de ani, eram în formă, dar nu aveam experiență. Acum, am și experiență, și formă. Eu cred că sunt mult mai ok decât eram la 20 de ani. Văd altfel fotbalul, văd altfel oamenii, știu să gestionez altfel lucrurile. Am stat și eu lângă oameni de mare valoare în Italia“, s-a autocaracterizat Nica.

În momentul de faţă, pretendenţii la titularizarea pe postul de fundaş dreapta la naţională sunt Cristi Manea şi Alex Chipciu (CFR Cluj), Romario Benzar (Perugia) şi Vasile Mogoş (Cremonese).

ADVERTISEMENT

5 meciuri în 3 sezoane

Constantin Nica nu a mai jucat într-un meci oficial din 13 septembrie 2019, când FC Voluntari pierdea 0-5 pe terenul lui CFR Cluj. Fundaşul a fost integralist în formaţia oaspete. De altfel, în 2019-2020, fostul dinamovist are doar două meciuri oficiale şi, cu cele 3 de la Dinamo în 2017-2018, un total de cinci în ultimele 3 sezoane.

ADVERTISEMENT