News

Constantin Pistol, polițistul care a vorbit ultimul la telefon cu Alexandra Măceșanu, decizie controversată! Vrea din nou șef la Investigații Criminale și a dat în judecată MAI și IGPR

05.06.2020 | 17:16
Constantin Pistol a fost ultimul care a vorbit la telefon cu alexandra Măceșanu. Sursa foto - realitateaoltului.ro
ADVERTISEMENT

Constantin Pistol, polițistul care a vorbit ultimul la telefon cu Alexandra Măceșanu a luat o decizie controversată! Astfel, bărbatul se judecă acum cu MAI și IGPR pentru repunerea în funcția de șef al Biroului Investigații Criminale al Poliției Caracal. Procesul se află pe rolul Tribunalului Olt.

Constantin Pistol, polițistul care a vorbit ultimul la telefon cu Alexandra Măceșanu, decizie controversată!

Vă reamintim că ofițerul Constantin Pistol este considerat, în mod oficial, ultima persoană care a vorbit cu adolescenta violată, ucisă și incendiată de Gheorghe Dincă, cel poreclit de opinia publică drept monstrul din Caracal.

ADVERTISEMENT

Trebuie specificat că în urma raportului alcătuit de Corpul de Control al MAI, agentului nu i s-a imputat absolut nimic. Acesta a fost considerat nevinovat în cazul celor două fete, victime ale lui Gheorghe Dincă. De altfel, interesant este că numele acestuia nici măcar nu s-a aflat pe lista polițiștilor cercetați.

Polițiștul a dat în judecată MAI și IGPR

Cu toate acestea, polițistul a plătit cu funcția în urma scandalului care a erupt. Supărat pe decizia superiorilor, comisarul nu a ezitat și a discutat cu mai mulți avocați. Aceștia l-au sfătuit să acționeze în instanță Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției Române.

ADVERTISEMENT

Constantin Pistol spune că a fost dat jos în mod abuziv din funcția de conducere pe care o ocupa și solicită acum să fie numit din nou șef al Biroului Investigații Criminale al Poliției Caracal.

Mai mult de atât, agentul vrea să primească și toți banii pe care urma să-i încaseze drept salariu dacă nu era dat jos din funcție. Între timp, procesul a fost deschis și primul termen va avea loc pe data de 10 iunie.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că Pistol este cel care a condus întreaga echipă care a verificat noaptea casa lui Dincă. Acesta a luat decizia să nu intre în curtea presupusului răpitor după ce a vorbit 20 de minute cu Alexandra Măceșanu de pe telefonul personal.

Astfel, conform raportului celor de la MAI, Constantin Pistol ar fi încercat să obțină informații de la adolescentă despre locul în care aceasta se afla.

ADVERTISEMENT

“La ora 11.29, apelanta a fost din nou sunată de pe telefonul agentului de poliție N.F., ocazie cu care comisarul Pistol Constantin a încercat să obțină informații legate de locația în care se află.

Cea în cauză a răspuns că gardul este din metal de culoare roșie și nu poate ieși din încăperea respectivă întrucât este legată și afară sunt câini lupi. Conform raportului polițistului, în acest timp, pe fundal, se auzea lătrat de câini, iar fata a afirmat că nu mai poate vorbi întrucât a revenit bărbatul”, se arată în documentarea MAI

 

 

ADVERTISEMENT