Sport

Constantin Ştefan, “dresorul” de “dulăi”! Antrenorul lui Dinamo, interviu pentru FANATIK: “Cadou de Sărbători? Să vină Barcelona la Bucureşti!” EXCLUSIV

30.12.2019 | 11:46
Constantin Ştefan,
Constantin Ştefan, dresorul de dulăi! Antrenorul lui Dinamo, interviu pentru FANATIK Cadou de Sărbători Să vină Barcelona la Bucureşti!
ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Dinamo este un tip calm, are vorba domoală, nu se repede să răspundă întrebărilor reporterilor FANATIK, pare că le cumpănește bine. Și nu a dat niciun moment impresia că s-ar grăbi, deși antrenamentul se terminase și are și el familie…

În ianuarie 2018, Dinamo era, înaintea returului, pe locul 7 în Liga Națională. Conducerea a decis că este nevoie de un restart și l-a numit antrenor pe Constantin Ștefan. Care spunea că „și în 2015 am preluat echipa într-un moment delicat. Atunci am ocupat locul trei la finele campionatului și doar o aruncare în bară, la penalty-urile de departajare de la Baia Mare, ne-a împiedicat să jucăm finala. Așadar, am de luat o revanșă”.

ADVERTISEMENT

Și-a luat-o cu vârf și îndesat. A dus „dulăii” la titlul de campioni în acel an, a recidivat și în 2019 (incredibil, dar singurul titlu al lui Dinamo la nivel de echipe!), ba mai mult, i-a urcat în play-off-ul Ligii Campionilor de două ori consecutiv. Anul trecut i-a oprit Sporting Lisabona, anul acesta adversar la va fi, în aceeași fază a competiției, tot Sporting Lisabona! Constantin Ștefan are de luat iarăși o revanșă…

„Atu-ul nostru a fost coeziunea de grup. Și aici eu includ și suporterii”

Sporting a fost, Sporting este, ce știți de ei, s-au mai întărit, s-au mai „subțiat” față de anul sezonul trecut?

ADVERTISEMENT

– Pentru noi va fi o revanșă, pentru că în primăvară am pierdut calificarea în optimile Ligii Campionilor la un gol atât la Lisabona, cât și aici, la București. Prin comparație, ambele echipe s-au întărit, ne dorim foarte mult ca de data aceasta, după dubla manșă din 22 februarie, în Portugalia, și 1 martie la București, noi să fim echipa calificată pentru că am avut un parcurs foarte bun în grupe, n-am pierdut niciun meci și acest lucru ne îndreptățește să sperăm la calificare.

Cum ați reușit să nu pierdeți niciun meci în grupa de Liga Campionilor? Care a fost atu-ul, calitatea numărul unu a lui Dinamo?

– Coeziunea de grup. Și aici eu includ și suporterii, care aici, în Sala Dinamo au făcut spectacol, a fost spectacol și pe teren, și în tribune. Vreau să le mulțumesc și pe această cale că au fost întotdeauna, și acasă, și în deplasări, alături de noi și au contribuit în mare măsură la succesele pe care le-am avut.

ADVERTISEMENT

Vacanță fără… vacanță! Majoritatea jucătorilor vor fi la echipele naționale până la reunirea din 28 ianuarie

Mai pleacă cineva, mai vine cineva până la dubla cu Sporting?

– Nu, ăsta de acum ne este lotul. Sper ca la reunire să vină toți cu forțe proaspete, chiar dacă mulți dintre jucători nu pleacă în vacanță, ci la echipele naționale. Noi facem joncțiunea pe 28 ianuarie, deci foarte târziu având în vedere că pe 30 începe campionatul intern…

Nu este prea târziu?

– Ei sunt jucători profesioniști, noi avem niște lucruri bine puse la punct la echipă, când vor veni va fi nevoie doar de câteva zile de adaptare și sunt convins că și în 2020 vom avea rezultate pozitive din primul meci. Tot ce sper este să nu se accidenteze la echipele naționale, unde vor juca meciuri dificile în diferite competiții continentale sau de calificare la Campionatul Mondial din 2021. (n. red. – între 10 și 27 ianuarie se vor desfășura campionatele continentale din Europa, Africa, Asia, America Centrală și de Sud)

Adică vacanță fără vacanță… Măcar pentru dumneavostră va fi vacanța vacanță?

ADVERTISEMENT

– (râde) Da, vine o perioadă mai lejeră… deși în toată perioada asta o să studiez foarte bine meciurile celor de la Sporting pe care le-au jucat în Liga Campionilor, ca să pot să aduc cât mai multe informații jucătorilor mei despre adversari pentru a putea anticipa cât mai bine această dublă care este pentru noi foarte, foarte importantă.

Visuri de moment: calificare cu Sporting, final four, al treilea titlu, Cupa, wild card în Liga Campionilor anul viitor, sarmale făcute de mama…

Având în vedere că de anul viitor România nu mai are echipă în Liga Campionilor și va trebui să se mulțumească doar cu Liga Europeană (n. red. – European Handball League), asta nu va distruge tot ce s-a construit la Dinamo pentru performanță?

– De aceea este foarte important ce vom face cu Sporting… Poate, dacă vom reuși să trecem de Sporting, vom primi un wild card și vom fi și noi la masa bogaților. Pentru că sigur această calificare va conta pentru noul sezon de Liga Campionilor. Dar și pentru campionatul intern, pentru că aici este primul pas către Europa, dacă ești campion, iar jucătorii de valoare vor să joace în Europa pentru că lucrul ăsta le crește foarte mult cota.

ADVERTISEMENT

Între două înregistrări cu Sporting merg și jumările, piftia, caltaboșul, sarmalele? Care este mâncarea dumneavostră preferată de Crăciun?

– Tot timpul am făcut această sărbătoare sfântă în familie și pe această cale vreau să urez cititorilor dumneavostră, iubitorilor de handbal și în special suporterilor dinamoviști Sărbători Fericite între cei dragi. Revenind la mine, ne întâlnim toată familia la părinți și facem o masă cu de toate, unde nu lipsesc răciturile, slăninuța, nu lipsesc cârnații, nu lipsesc sarmalele, iar mama face cele mai bune sarmale din lume, care sunt preferatele mele de Sărbători.

Ultima întrebare: ce v-ați dori să vă aducă Moș Crăciun? Fără nicio limitare de… visare!

– Cel mai mult îmi doresc să-mi împlinească acest vis de a aduce la București o echipă de top din Europa, deci să trecem de Sporting… în afară de a fi sănătos împreună cu toți apropiații…

Și care ar fi aceea? Una singură, nu-mi spuneți mai multe… Barcelona, PSG, Kiel…

– Barcelona!

Doamne-ajută!

– Doamne-ajută!

„Poate, dacă vom reuși să trecem de Sporting, vom primi un wild card și vom fi și noi la masa bogaților. Pentru că sigur această calificare va conta pentru noul sezon de Liga Campionilor”, Constantin Ştefan

  • 52 de ani va împlini Constantin Ștefan pe 10 ianuarie 2020

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE