Life

Construcția fabuloasă din România aflată în ruine care a renăscut. Cu ea vom da clasă multor țări europene, străinii vor fi impresionați

Construcția fabuloasă din România care a renăscut din ruine. Va da clasă multor țări europene. A fost reabilitată în ultimii patru ani.
04.08.2024 | 11:30
Constructia fabuloasa din Romania aflata in ruine care a renascut Cu ea vom da clasa multor tari europene strainii vor fi impresionati
Construcția fabuloasă din România care a renăscut din ruine. Sursa foto: Hepta, Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Construcția fabuloasă din România care a renăscut după ce s-a aflat mai mulți ani în ruine. În prezent, este în proces de reabilitare, iar clădirea va fi finalizată peste câteva luni.

Construcția fabuloasă din România care a renăscut din ruine. Lucrările de reabilitare vor fi gata în curând

O construcție fabuloasă din România, dar care a fost lăsată multă vreme în paragină, a fost reabilitată în ultimii ani și urmează să se redeschidă în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Cazinoul din Constanța, una dintre cele mai cunoscute clădiri de la noi din țară. De câțiva ani, construcția se află în renovări, dar turiștii se vor bucura de vești bune.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor de renovare a fost extins până în noiembrie 2024, conform unui comunicat recent al Companiei Naționale de Invesții.

ADVERTISEMENT

Inițial, deschiderea a fost estimată pentru data de 15 august. Cu toate acestea, din cauza complexității lucrărilor de consolidare și refacere a structurii, termenul a fost prelungit. Stadiul lucrărilor este, în prezent, de aproximativ 85%.

S-a estimat, în primă fază, că va fi nevoie de 60 de milioane de lei pentru reabilitarea Cazinoului. Costul total al proiectului a ajuns, însă, la 90 de milioane de lei, notează spynews.ro.

ADVERTISEMENT

Cazinoul din Constanța a fost reabilitat de mai multe ori

Cazinoul din Constanța a fost inaugurat în 1910 și a fost un loc important pentru aristocrația din Europa. A găzduit baluri, expoziții de artă, concerte și spectacole de teatru.

De-a lungul timpului, clădirea a suferit, însă, mai multe distrugeri. În timpul Primului Război Mondial, Cazinoul a fost transformat într-un spital de campanie și a fost avariat de bombardamentele germane.

ADVERTISEMENT

În 1934, clădirea a fost restaurată de arhitectul Daniel Renard. A fost distrusă din nou în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

După ce s-a terminat războiul, Cazinoul a fost utilizat drept Casă de Cultură a Sindicatelor. Între anii 1960 și 1989, a făcut parte din patrimoniul Organizației Naționale de Turism Litoral.

Cazinoul a avut nevoie de o nouă restaurate după cutremurul din 1977. Acest lucru s-a realizat în 1986. La puțin timp după Revoluția din 1989, construcția a intrat în patrimoniul Ministerului Culturii.

La vremea respectivă, s-a încercat transformarea acestuia într-un institut oceanografic, dar nuna fost posibilă realizarea planului din cauza lipsei de fonduri.

Lucrările pentru restaurarea clădirii au reînceput abia în 2020. Până atunci, trei licitații au fost anulate. Compania Națională de Investiții a preluat celebra construcție.

ADVERTISEMENT