Sport

Ultimele detalii despre construcția noului stadion al lui Dinamo: „Se fac demersuri pentru predarea amplasamentului către CNI”

Construcția noului stadion din Ștefan cel Mare e din ce în ce mai aproape de realitate, iar vechia arenă din „Groapă” ar putea fi demolată în această primăvară.
06.01.2022 | 18:25
Ultimele detalii despre constructia noului stadion al lui Dinamo Se fac demersuri pentru predarea amplasamentului catre CNI
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate primele detalii de la Compania Națională pentru Investiții (CNI) cu privire la construcția mult așteptatului stadion al lui Dinamo.

Adrian Cefălan, directorul CNI, a confirmat de asemenea că obstacolele birocratice au fost depășite și nimic nu mai stă în calea demarării lucrărilor de demolare și construcție.

ADVERTISEMENT

Ultimul obstacol în calea construcției noului stadion Dinamo a fost depășit

CNI a formulat un răspuns la o solicitare venită din partea celor de la Gazeta Sporturilor și anunță etapele rămase până la începerea demolării vechii arene.

„A fost reziliat contractul încheiat pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate pentru vechiul amplasament situat în zona velodromului, iar la momentul actual se fac demersuri din punct de vedere juridic în vederea semnării protocolului și predarea amplasamentului către CNI SA”.

ADVERTISEMENT

Suporterii dinamoviști nu mai au răbdare până când nu vor vedea buldozerele în Ștefan cel Mare, iar CS Dinamo a trimis către CNI tema de proiectare și nota conceptuală încă din data de 29 octombrie 2021.

Care e următorul pas pentru construcția stadionului Dinamo

Următorul pas care trebuie îndeplinit este semnarea protocolului și predarea amplasamentului către CNI: „…la momentul actual se fac demersuri din punct de vedere juridic în vederea semnării protocolului și predarea amplasamentului către CNI SA”, anunță instituția.

ADVERTISEMENT

După ce acest lucru se va întâmpla va începe procesul de achiziție publică pentru studiile de prefezabilitate și fezabilitate:

„Ulterior acestei etape se va demara o nouă procedură de achiziție publică privind contractarea serviciilor pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate.

ADVERTISEMENT

Acestea vor fi supuse avizării în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al CNI, Consiliului Tehnico-Economic al MDLPA și se va emite hotărârea de guvern prin care vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici.

Demararea procedurii de achiziție publică pentru contractarea lucrărilor de execuție este condiționată de parcurgerea tuturor acestor etape și implicit de asigurarea alocațiilor bugetare.

Detalii suplimentare privind caracteristicile obiectivului sau aspecte legate de durata lucrărilor, vor putea fi cunoscute abia după aprobarea indicatorilor tehnico-economici”.

ADVERTISEMENT