Sport

Consumul de bere ar putea reveni pe stadioane. Guvernul vrea, Poliția se opune: „Ar fi o nebunie”

Veste extraordinară pentru mulți dintre microbiștii din Marea Britanie. Guvernul este de acord cu revizuirea legii, potrivit căreia nu se permite consumul băuturilor alcoolice pe stadioanele de fotbal. 
29.04.2022 | 12:33
Consumul de bere ar putea reveni pe stadioane Guvernul vrea Politia se opune Ar fi o nebunie
Consumul de bere ar putea reveni pe stadioane. Guvernul vrea, Poliția se opune: „Ar fi o nebunie”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Consumul de bere ar putea reveni la modă pe stadioane. Guvernul britanic este de acord cu revizuirea legii care a intrat în vigoare în anul 1985, potrivit căreia nu se permite consumul băuturilor alcoolice pe arenele de fotbal.

Berea, din nou pe stadioane?! Reacția vehementă a autorităților

Conform raportului publicat de English Football League, fiecare suporter pierde câte două lire sterline, în timp ce un club de Premier League e păgubit în fiecare sezon cu 30 de milioane din cauza interdicției pe stadioane a consumului de băuturi alcoolice.

ADVERTISEMENT

Împotriva acestei eventuale decizii este Poliția. Autoritățile consideră că „ar fi o nebunie”, având în vedere că astfel s-ar putea înmulți actele de violență pe stadioane.

FRF dorește să dea liber la bere pe stadioane încă din anul 2019

Consumul de alcool în incinta stadioanelor și în imediata lor apropiere este interzis și în România. În urmă cu trei ani, Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, propunea schimbarea legii.

ADVERTISEMENT

„Mi se pare o mare prostie, merg în toate stadioanele din Europa și văd că se bea o bere ușor alcoolizată, că d-aia vine omul la spectacol, să mai bea o bere, să mai mânânce un sendviș, să mai stea de vorbă. FRF a avut această inițiativă.

Avem inițiativa de cinci ani, tot încercăm, dar nici nu știi unde să pui dosarul că s-a schimbat ministrul”, declara Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

În același an, șase parlamentari PNL au inițiat un proiect de lege prin care fanii să aibă voie să bea bere pe stadioanele de la noi din țară, dar ideea a rămas doar o propunere.

Mihai Rotaru este și el fanul acestei inițiative

Primul patron din Liga 1 care a vorbit despre revenirea berii pe stadioane a fost Mihai Rotaru, principalul finanțator de la Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

„Este vorba despre o modificarea Legii 4, Legea lui Mitică. Aici noi susținem că ar trebui să fie permisă vânzarea băuturilor slab alcoolizate pe stadion, berea cu 5 la sută alcool”, spunea Rotaru în martie, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT
Tags: