News

Consumul de cocaină și heroină, permis într-un stat din SUA. Ce cantități vor fi legale

04.11.2020 | 15:40
Consumul de cocaina si heroina permis intrun stat din SUA Ce cantitati vor fi legale
Consumul de cocaină și heroină, permis într-un stat din SUA. Ce cantități vor fi legale
ADVERTISEMENT

Un stat din SUA a dat undă verde la consumul de cocaină și heroină. În urma unui referendum, cetățenii din Oregon au votat dezincriminarea așa-numitelor droguri ”dure”.

Este vorba de o cantitatea mică, dar decizia rămâne una șocantă care ridică multe semne de întrebare.

ADVERTISEMENT

Patru state noi – Arizona, Montana, New Jersey şi Dakota de Sud – se vor alătura listei celor în care consumul recreativ de canabis este legal.Numărul total al statelor din America unde se poate consuma canabis a ajuns la 15.

Consumul de cocaină și heroină a fost dezincriminat în Oregon

Măsură prevede ca un individ, chiar şi un minor, aflat în posesia unei cantităţi mici de droguri (destinate consumului personal) să aibă de ales între plata unei amenzi de o sută de dolari sau urmarea de tratamente gratuite în centre de detoxifiere.

ADVERTISEMENT

Aceste centre vor fi parţial finanţate din venituri fiscale din industria canabisului, legală în Oregon.

Cantităţile de droguri acceptate aflate în posesia unui individ sunt: un gram sau mai puţin pentru heroină, două grame pentru cocaină.

ADVERTISEMENT

Oregon, un stat foarte progresist din nord-vest, a decis, așadar, consumul de heroină și cocaină. O altă decizie luată este utilizarea legală în anumite condiţii a psilocibinei – un narcotic extras din anumite specii de ciuperci halucinogene.

„Pedepsirea oamenilor pentru consumul de droguri şi dependenţă este costisitoare şi nu a funcţionat. Cea mai bună abordare este mai multă grijă, fără penalizări”, au spus organizaţiile.

ADVERTISEMENT

Oregon a fost primul stat american care a dezincriminat canabisul, în 1973, şi a legalizat consumul său în 2014.

ADVERTISEMENT
Tags: