Sport

Contestatarii lui Lionel Messi fac front comun: ”Prelungirea contractului cu PSG este o prostie”

PSG luptă să-l păstreze pe Leo Messi și din vară, însă analiștii francezi apropiați de clubul parizian susțin că este o idee proastă.
08.02.2023 | 09:35
Contestatarii lui Lionel Messi fac front comun Prelungirea contractului cu PSG este o prostie
Analiștii de la RMC Foot spun că PSG nu ar trebui să-l păstreze pe Leo Messi. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

PSG depune toate eforturile pentru a-i prelungi contractul lui Messi, scadent în vară. Însă, marii adversari ai argentinianului, Daniel Riolo, jurnalist RMC, și fostul jucător al parizienilor, Jerome Rothen, analist la același canal media, consideră că decizia conducătorilor este una extrem de proastă.

Messi, atacat de analiștii RMC Foot: ”Nu este nevoie de tot acest circ la PSG”

Apele s-au învolburat din nou la Paris din pricina lui Leo Messi. Mai ales că, din pricina contractului lui Mbappe, și a implicațiilor sale în fair-play-ul financiar, parizienii au fost ”tăcuți” în perioada de mercato din această iarnă.

ADVERTISEMENT

Ori, tocmai într-un astfel de moment, au venit două declarații în favoarea jucătorului. Luis Campos, directorul sportiv, a afirmat tranșant: ”Momentan suntem în discuţii cu Messi pentru prelungirea contractului. Aş vrea să-l păstrez în acest proiect, nu ascund acest lucru”.

În timp ce înaintea partidei cu Toulouse, de sâmbătă, Christophe Galtier declara că, în absența lui Mbappe și Neymar, accidentați, le-a cerut jucătorilor să joace pentru Messi.

ADVERTISEMENT

O decizie inspirată, dacă ținem cont că a marcat golul decisiv. Însă una care nu i-a mulțumit pe analiștii care-l susțin pe Mbappe, iar pe el îl contestă încă de la sosirea la Paris. Și care vor să-l vadă plecat în vară.

Jerome Rothen rămâne consecvent cu criticile

Fostul jucător al lui PSG, Jerome Rothen, a fost între criticii cei mai duri ai lui Messi în prima sa stagiune la Paris. ”Nu va lăsa urme la PSG. Este omul altui club, Barça, care este viața lui, la fel ca și orașul”, spunea el în start de 2022.

ADVERTISEMENT

Nici în toamnă, când randamentul argentinianului a fost foarte bun, nu a ezitat să-l critice. Iar acum spune că doi ani sunt suficienți pentru el la actuala echipă.

”Prezența lui Messi timp de doi ani este suficientă. Dar este o idee proastă să îl mai ții. În construirea unei echipe, problema de la PSG nu este că au un star, ci că au mai mulți.

ADVERTISEMENT

Interesul lui PSG ar trebui să fie realizarea unui colectiv în jurul lui Kylian Mbappe, ținând cont de vârsta pe care o are și de ceea ce reprezintă pentru Franța.

În ceea ce privește imaginea, nu înțeleg de ce Messi mai vrea să rămână. Nu a făcut niciun efort pentru echipă. Nu le mulțumește suporterilor, lasă capul în jos și merge la vestiar.

Când marchează, îi este scandat numele, dar nu face niciodată vreun gest agreabil către fani”, a spus acesta.

Riolo renunță și la criticile pentru Neymar pentru a cere plecarea lui Messi

Opinia lui Rothen este susținută și de Daniel Riolo. Cel care, pornind de la declarația lui Galtier, este gata să accepte până și păstrarea lui Neymar, pe care l-a criticat mereu, pentru a solicita renunțarea la Messi.

”Nu aș putea vorbi cu cineva sănătos, cu un creier normal, care să-mi spună că este o idee bună să-l > pe Messi”, a spus Riolo.

Pentru a continua: ”Trebuie să construiești acest PSG de ani de zile doar pentru a junge la >. Ok, dar când? În ce jocuri? Și va funcționa și când vor fi ceilalți doi (Mbappé și Neymar)?

A fost doar pentru meciul cu Toulouse sau și pentru meciurile viitoare? Mbappé și Neymar vor juca și pentru Messi? Nu am înțeles ce se află în spatele acestei idei.

Pentru că dacă e atât de simplu, haide, construiește-ți echipa pe principiul totul pentru Messi. Prelungește-i contractul.

Nu este nevoie de tot acest circ la PSG. Trebuie doar să copiezi Argentina, au fost campioni mondiali, dacă chiar crezi că așa joci fotbal.

Explică-mi doar: în ce club chiar functioneaza asta? În ce club s-a câștigat Liga Campionilor spunând că jucăm totul pe un singur om?”.


  • Cota NETBET pentru PSG: 2,96 este cota pentru „1 și ambele marchează” la meciul PSG – Lille.

ADVERTISEMENT