News

Contestatarii măștii s-au răzgândit. Le vor purta de frica celor vaccinaţi

13.05.2021 | 14:23
Contestatarii mastii sau razgandit Le vor purta de frica celor vaccinati
ADVERTISEMENT

Contestatarii măștilor au găsit în sfârșit un motiv pentru a purta mult hulitele mijloace de protecție. Se tem că cei vaccinați îi vor face infertili.

Contestatarii măștii s-au răzgândit. Le vor purta de frica celor vaccinaţi

După ce au susținut că masca de protecție împiedică trecerea oxigenului, are ascunsă o antenă 5G, are viermi, e un atentat la libertate și multe altele, contestatarii măștii sunt acum suficient e îngroziți de o nouă teorie a conspirației încât sunt dispuși să poarte mască.

ADVERTISEMENT

Teoria conspirației susține că vaccinurile împotriva coronavirusului pot fi transmise – prin “năpârlire” (shedding) – de la o persoană imunizată la o femeie nevaccinată, al cărei sistemul reproducător va fi cumva afectat. Și, ca orice altă teorie a conspirației, această idee se răspândește pe rețelele de socializare ca un incendiu necontrolat.

Principala preocupare din spatele teoriei ridicole este că „năpârlirea” particulelor de vaccin va provoca menstruații neregulate, infertilitate și avorturi spontane, scrie publicația Vice.

ADVERTISEMENT

Deși experții medicali de top sunt de acord că este imposibil ca o persoană să transmită vaccinul altcuiva, acest lucru nu i-a împiedicat pe teoreticienii conspirației să creadă cea mai nouă idee absurdă. De fapt, sunt atât de terorizați de idee, încât în sfârșit încep să poarte măști și să se distanțe social.

„Se transmite ceva de la oamenii care sunt inoculați cu această otravă la alții care nu fost vaccinați”, a spus Larry Palevsky, medic pediatru din New York și anti-vaccinist, în timpul unei transmisiuni live anti-vaccin.

ADVERTISEMENT

În plus, Palevsky a menționat că persoanele care au fost vaccinate ar trebui „să aibă o insignă pe braț care să spună ‘Am fost vaccinat, deși nu este un vaccin’, astfel încât să știm să le evităm pe stradă, să nu mergem lângă ei oriunde în societate ”, relatează The Independent.

În timpul unui alt live anti-vaccin, Sherri Tenpenny, o anti-vaccinistă care răspândește teorii ale conspirației despre COVID-19, a sugerat că anti-vacciniștii ar trebui să „stea departe de cineva care a fost vaccinat… pentru totdeauna”.

ADVERTISEMENT

O postare de pe site-ul 4chan a întrebat dacă ar trebui să poarte o mască ca rezultat al „năpârlirii”, în timp ce altul a ridicat perspectiva ca familia sa poarte măști într-o conversație pe Twitter.

„Voi urmări aceste năpârlirea vaccinurilor ca un șoim”, a scris un alt bărbat pe Twitter. „Va trebui ca familia mea să poarte măști pentru a ne proteja de vaccinați?”

Chiar dacă teoria conspirației este lipsită de temei, aceasta nu a împiedicat-o să ia proporții imense.

În aprilie, un magazin de aur din Kelowna, Columbia Britanică, a primit reacții adverse atunci când proprietarii au pus un semn în care se spunea că persoanelor vaccinate li se interzice accesul în magazin, din cauza îngrijorărilor cu privire la “năpârlirea” vaccinului.

În plus, o școală privată din Miami a interzis, de asemenea, profesorilor vaccinați să interacționeze cu elevii nevaccinați.

ADVERTISEMENT