Fotbal international

Continuă agonia lui Lionel Messi la naţionala Argentinei! Recordul negativ atins de “pume” în primul meci de la Copa America 2019

16.06.2019 | 12:35
Continua agonia lui Lionel Messi la nationala Argentinei Recordul negativ atins de pume in primul meci de la Copa America 2019
ADVERTISEMENT

Continuă agonia lui Lionel Messi la echipa naţională a Argentinei. Atacantul de 31 de ani are lumea la picioare când joacă pentru Barcelona, însă când îmbracă tricoul “pumelor” are parte de o transformare uluitoare. Duminică, Argentina a fost învinsă de Columbia, scor 0-2, în prima etapă din Copa America 2019, iar visul de a câştiga primul trofeu important cu selecţionata sud-americană pare că se îndepărtează.

Continuă agonia lui Lionel Messi la naţionala Argentinei. Cea mai dură înfrângere într-un prim meci la Copa America

Agonia lui Lionel Messi continuă după o nouă înfrângere suferită în tricoul naţionalei Argentinei. “Pumele” au fost învinse de Columbia, scor 0-2, ceea ce a însemnat cea dură înfrângere într-un meci de debut la Copa America, argentinienii mai fiind învinşi doar de două ori în această fază a competiţiei: 2-3 cu Uruguay (1919) şi 1-2 cu Bolivia (1979).

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a jucat 90 de minute în Argentina – Columbia 0-2 şi ar fi putut să marcheze atunci când cele două selecţionate erau la egalitate. În rest, vedeta Barcelonei a fost mai mereu blocată de fundaşii columbieni, iar cifrele de la finalul meciului spun totul. A pierdut 10 dueluri din 18 şi nu a avut niciodată spaţii pentru a-şi pune în valoare colegii. În plus, în prima repriză a meciului, Lionel Messi şi Sergio Aguero nu au reuşit să lege nicio pasă, lucru scos în evidenţă şi de statisticienii de la CONMEBOL.

Lionel Messi, patru finale pierdute cu Argentina

Cu Barcelona, Lionel Messi are un palmares de invidiat, dar nu acelaşi lucru se poate spune şi când vine vorba de echipa naţională a Argentinei. Din 2005, când a debutat, şi până în prezent, atacantul de 31 de ani a pierdut patru finale, trei de Copa America şi una de Campionat Mondial. În plus, de cele mai multe ori, vedeta catalanilor nu a reuşit să aibă prestaţii la fel de bune ca la echipa de club, lucru care i-a adus critici de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT

“Messi nu poate aduce Argentinei un trofeu de unul singur. Îţi poate câştiga meciuri şi să ducă naţionala aproape de finală, dar nu poate să facă totul. Fiecare selecţioner care vine la naţională este obligat să meargă la Barcelona şi să se întâlnească cu Messi. Acest lucru e îngrijorător. Este cel mai bun fotbalist din lume, dar cei ca el trebuie lăsaţi singuri. Selecţionerul trebuie să fie interesat de ceilalţi jucători”, spunea Mario Kempes înainte de Copa America 2019.

Continuă agonia lui Lionel Messi la naţionala Argentinei
Continuă agonia lui Lionel Messi la naţionala Argentinei

Cifrele spun totul: Lionel Messi nu iese în evidenţă cu naţionala Argentinei în meciurile oficiale

Din 2005 şi până în prezent, Lionel Messi a jucat 131 de meciuri pentru echipa naţională a Argentinei, timp în care a marcat 67 de goluri. Aproape jumătate dintre reuşite au venit în amicale, aşa cum s-a întâmplat şi în partida cu Nicaragua, când a punctat o dublă în victoria lejeră a “pumelor”, scor 5-1.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Lionel Messi a înscris 35 de goluri în cele 86 de meciuri oficiale, în timp ce în cele 45 de amicale a marcat de 32 de ori. Chiar dacă are mai multe goluri în partidele competiţionale, atacantul de 31 de ani are doar 14 reuşite la turneele finale de Campionat Mondial sau Copa America, restul golurilor fiind înregistrate în preliminarii.

“Nu avem scuză. Trebuie să scoatem lucrurile pozitive şi să ne gândim la următorul meci. Încă avem şanse să ne calificăm în sferturi. Când controlam jocul, ei au marcat. Nu ne doream să începem aşa competiţia. Este un semnal de alarmă pentru ceea ce urmează” – Lionel Messi, la finalul meciului Argentina – Columbia 0-2

ADVERTISEMENT
Tags: