ADVERTISEMENT
News

Continuă ancheta în cazul atacului cu armă albă din Paris! Opt suspecți au fost arestați. În ce stare se află victimele

Autor: Bogdan Solomon | 27.09.2020 | 17:41
Continuă ancheta în cazul atacului cu armă albă din Paris! Opt suspecți au fost arestați. În ce stare se află victimele
Polițiștii francezi au reținut opt persoane implicate în atacul sângeros de la Paris. Sursa foto: EPA

Deși au trecut mai bine de 48 de ore de la atacul sângeros care a avut loc la Paris, în apropiere de fostul sediu al publicației Charlie Hebdo, distrus complet de indivizii înarmați care l-au luat cu asalt în ianuarie 2015, ancheta este departe de a se fi încheiat.

ADVERTISEMENT

Încet, dar sigur, poliția franceză reușește, însă, să pună cap la cap indiciile descoperite și să dea de urma făptașilor. Potrivit unor surse judiciare citate de AFP, opt persoane care ar fi fost implicate în acest incident se află la ora redactării acestei știri în arest preventiv.

Printre ele nu se numără și „fostul colocatar” de la Cergy (Val-d’Oise) al principalului suspect, un tânăr de 18 ani născut în Pakistan și cunoscut sub numele de Hassan A. sau Ali A. De altfel, acesta și-a recunoscut vina și le-a declarat oamenilor legii că ţintea săptămânalul satiric.

ADVERTISEMENT

Plănuia să se răzbune pentru decizia republicării caricaturilor care îl luau în derâdere pe Mahomed, considerat de musulmani întemeietorul religiei islamice. Din fericire, i-a scăpat din vedere că revista nu se mai află de ani buni în sediul respectiv.

Opt persoane au fost arestate de polițiștii francezi în urma atacului de la Paris

Mutată într-un loc secret încă din 2016, redacția Charlie Hebdo a decis să marcheze deschiderea procesului complicilor celor care au comis atentatul  soldat cu 12 morţi publicând din nou caricaturile care au stat la baza tragediei.

ADVERTISEMENT

Cât despre victimele atacului cu armă albă de săptămâna trecută, doi angajați ai Première Ligne, agenția de producție cu sediul chiar lângă imobilul în care funcționa publicația de satiră, acestea se află în continuare în spital, dar starea lor este, din fericire, stabilă.

De altfel, Luc Herman, unul dintre fondatorii săi, a confirmat informația, precizând că a primit „veşti bune” de la angajații săi. „Au ieşit (n.r. sâmbătă seara) din blocul operator. Se află în spitale diferite”, a anunţat acesta.

ADVERTISEMENT

În urma atacului, cei doi – un tânăr în vârstă de 30 de ani şi colega sa de 27 de ani – s-au ales cu răni grave în zona feței. Aceștia discutau pe trotuar, într-o pauză de ţigară, în momentul în care un individ s-a năpustit asupra lor.

Ne aflăm în război împotriva terorismului islamist şi trebuie să câştigăm acest război”, a declarat ministrul francez de Interne Gérald Darmanin în cadrul conferinței de presă susținute duminică.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!