Sport

Continuă coșmarul Barcelonei și după eliminarea din Europa League. Pierderi financiare uriașe pentru catalani: „E scandalos și rușinos”

FC Barcelona merge din rău în mai rău. Echipa lui Xavi nu doar că a fost eliminată rușinos din Europa League, dar a pierdut și o sumă uriașă de bani, adâncind astfel criza economică de pe Camp Nou.
15.04.2022 | 10:30
Continua cosmarul Barcelonei si dupa eliminarea din Europa League Pierderi financiare uriase pentru catalani E scandalos si rusinos
Nu mai puțin de 11 jucători de la Barcelona sunt pe lista neagră a antrenorului Xavi. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

FC Barcelona a ratat complet sezonul european. După ce a ieșit prematur din grupele Ligii Campionilor, formația blaugrana a pierdut și șansa de a câștiga Europa League. În sferturi, catalanii au fost eliminați de Eintracht Frankfurt, nemții impunându-se cu scorul general de 4-3.

Dezastru financiar la Barcelona. Pagubele pe care le face eliminarea din sferturile Europa League

Din cauza acestui insucces, Barca nu își poate îndeplini bugetul pentru sezonul 2021-2022, care avea ca target calificarea în fazele finale ale competițiilor europene. Dacă „extratereștrii” ajungeau în 15-imile Champions League, aceștia încasau 9,6 milioane de euro de la UEFA, iar dacă atingeau sferturile, mai primeau alte 10,6 milioane de euro, după cum anunță Marca.

ADVERTISEMENT

În plus, Barcelona și-ar fi rotunjit mai mult veniturile din drepturile de televizare.

După eliminarea prematură din Liga Campionilor, următorul obiectiv al catalanilor a fost finala UEFA Europa League. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, iar Barca a avut din nou de suferit din punct de vedere financiar. Dacă ar fi ajuns în semifinale, echipa lui Xavi ar câștigat încă 2,8 milioane de euro.

Prin urmare, după campania europeană din sezonul 2021-2022, FC Barcelona va lua doar 59,78 milioane de euro, cu aproximativ 20 de milioane mai puțin decât spera inițial. Cel mai mulți bani au fost câștigați de catalani din Europa în sezonul 2018-2019, atunci când clubul a încasat nu mai puțin de 117,73 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În acel sezon, Barca a ajuns până în semifinalele UEFA Champions League, acolo unde a fost eliminată de Liverpool, finalista și câștigătoarea din acel an a competiției.

Joan Laporta, umilit de fanii lui Eintracht Frankfurt

În retur, Frankfurt a reușit să o învingă cu 3-2 pe Barcelona și datorită numărului uriaș de fani care a încurajat echipa. Nu mai puțin de 30 de mii de suporteri nemți i-au acompaniat pe Camp Nou pe fotbaliștii lui Oliver Glasner. Acest lucru a stârnit furia președintelui Joan Laporta, care știa că Barcelona a pus la dispoziție doar cinci mii de bilete pentru cei de la Frankfurt.

ADVERTISEMENT

„Nu am reușit să câștigăm și trebuie să acceptăm. Situații ca asta se întâmplă în fotbal. Suntem triști și supărați, dar trebuie să mergem înainte și să luptăm în La Liga. Cel mai îngrijorător este ce am văzut în tribune.

Ceea ce s-a întâmplat a fost o rușine. Nu se poate repeta. Avem o bună parte din informații și avem nevoie de timp să le procesăm și vom lua măsuri. Ce s-a întâmplat este scandalos și rușinos”, a declarat Joan Laporta, pentru Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT