Sport

Continuă criticile după eliminarea României de la Euro U19: „Fizic suntem depășiți la toate nivelurile!”. Cum a răspuns selecționerul Florin Bratu

Bogdan Stelea și Helmuth Duckadam au vorbit despre naționala României U19, care a fost eliminată de la Campionatul European, în timp ce selecționerul U21 Florin Bratu a încercat să dea un răspuns pentru ce s-a întâmplat.
27.06.2022 | 20:57
Continua criticile dupa eliminarea Romaniei de la Euro U19 Fizic suntem depasiti la toate nivelurile Cum a raspuns selectionerul Florin Bratu
Continuă criticile după eliminarea României de la Euro U19. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Bogdan Stelea este de părere că fotbaliștii români sunt depășiți din punct de vedere fizic la toate nivelurile și crede că trebuie să fie început un proiect amplu de pregătire încă de la nivelul copiilor și juniorilor.

Continuă criticile după eliminarea României de la Euro U19

Helmuth Duckadam și Bogdan Stelea au vorbit despre eliminarea României U19, fiind drastici în ceea ce îi privește pe „tricolorii mici”: „Sunt de acord că Popovici trebuie felicitat, dar nu sunt de acord că jucătorii trebuie felicitați, pentru ce? Au pierdut trei meciuri.

ADVERTISEMENT

Pentru ce te antrenezi, pentru ce joci fotbal? Fotbalist român, că e tânăr, că e în vârstă, el se pregătește pentru a ajunge la un turneu final, au ajuns acolo, dar e capăt de drum la ei”.

„Ce faci cu ceilalți, pentru că Florin Bratu va lua 2-3 la U21, dar ce faci cu ceilalți. Și Ilie a spus că nu meritam să mergem la baraj”, a spus Helmuth Duckadam, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„E fotbal, greșeli se pot întâmpla, dar noi trebuie să ne uităm la greșelile de fond pe care le avem. Fizic suntem depășiți la toate nivelurile pe care le avem, trebuie să fie un anumit mod de a te pregăti.

Trebuia dat startul de mult. Ar trebui să îi întrebați pe cei de la Federație dacă dăm drumul unei pregătiri mai bune”, este de părere și Bogdan Stelea.

ADVERTISEMENT

Cum a răspuns Florin Bratu acuzațiilor

Florin Bratu, selecționerul U21, aflat în același platou TV cu Bogdan Stelea și Helmuth Duckadam, a încercat să îi apere pe „tricolorii mici”, pe care i-a felicitat pentru felul în care au luptat în partidele cu Franța, Italia și Slovacia.

„A fost o experiență bună, sper, pentru ei, eu vreau să îi felicit pe jucători pentru că s-au luptat mult. Nu e deloc ușor la acest nivel, am întâlnit Franța, Italia… și trebuie să ne pregătim mult mai bine, iar această experiență îi va motiva să devină mai buni.

ADVERTISEMENT

Dacă Federația își dă acordul, trebuie să fie de acord și toate cluburile, sunt cluburi care participă puțin sau nu participă deloc și nu e ușor, trebuie să participăm cu toții.

Ar fi o greșeală să dăm vina pe cineva, trebuie să ne unim forțele să facem ceva mai bun”, a spus Florin Bratu.

ADVERTISEMENT