Fotbal international

Continuă criticile la adresa lui Ovidiu Hațegan după Manchester City – Dortmund: ”Seară de coșmar”

07.04.2021 | 09:06
Continua criticile la adresa lui Ovidiu Hategan dupa Manchester City  Dortmund Seara de cosmar
ADVERTISEMENT

Presa internațională l-a criticat vehement pe arbitrul Ovidiu Hațegan pentru prestația modestă din meciul Manchester City – Dortmund 201, din prima manșă a sferturilor de finală din Champions League.

Hațegan s-au aflat pentru prima dată la un meci de Champions League după scandalul de rasism de la întâlnirea PSG – Istanbul Bașakșehir, din decembrie, iar centralul a avut mai multe faze controversate care au stârnit furia nemților.

ADVERTISEMENT

Centralul a luat două decizii neașteptate în prima repriză, atunci când a dictat un penalty pentru englezi, dar a revenit asupra deciziei după ce a consultat VAR, și când i-a anulat un gol perfect valabil lui Jude Bellingham dictând joc periculos.

Ovidiu Hațegan, criticat de presa internațională după deciziile din Manchester City – Dortmund

Erorile comise de Ovidiu Hațegan în partida Manchester City – Borussia Dortmund i-au adus foarte multe critici din partea presei internaționale care a scris despre faptul că românul a fost total neinspirat.

ADVERTISEMENT

”Kevin De Bruyne a deschis scorul după o eroare oribilă a lui Emre Can, apoi arbitrul român Ovidiu Hațegan și-a început seara de coșmar. El a acordat un penalty pentru City, revocat după ce a văzut VAR, iar apoi nu a permis un gol al lui Jude Bellingham pentru un fault la Ederson, când acesta a atins clar mingea primul”, a scris site-ul football-italia.net.

”Borussia Dortmund se poate simți frustrată pentru că nu s-a întors în Germania cu un avantaj, după o decizie controversată a arbitrului Ovidiu Hațegan”, au notat și englezii de la talksport.com.

ADVERTISEMENT

”Hațegan a anulat ‘gluma de penalty’”

Cei mai vehemenți au fost nemții, așa cum era de așteptat, iar Bild l-a făcut praf pe centralul român: ”Emre Can a ridicat câlcâiul pentru o lovitură de pedeapsă, l-a atins pe Rodrigo, care a căzut teatral. După ce a consultat arbitrajul video, arbitrul Hațegan a anulat ‘gluma de penalty’.

Portarul lui City, Ederson, a scăpat mingea, puternicul Bellingham atinge primul balonul, dar arbitrul Hațegan fluieră un gol ca și făcut. Pentru că mingea nu era în poartă, faza nu a putut fi verificată”.

ADVERTISEMENT

După încheierea meciului, pe tunelul de la vestiare, asistentul Octavian Șovre a fost surprins de camerele de luat vederi cum îi cere un autograf atacantului Borussiei Dortmund, Erling Haaland, lucru care, conform specialiştilor, nu va fi pe placul UEFA.

ADVERTISEMENT