Sport

Continuă criza la CSM Bucureşti! “Tigroaicele” pierd şefia în campionat. Dublă decisivă cu Ferencvaros

Continuă criza de rezultate de la CSM Bucureşti. "Tigroaicele" au pierdut şefia din Liga Naţională după ce au suferit a doua înfrângere: 25-27 cu Dunărea Brăila, în ultima etapă a anului.
08.11.2021 | 16:47
Continua criza la CSM Bucuresti Tigroaicele pierd sefia in campionat Dubla decisiva cu Ferencvaros
Continuă criza la CSM Bucureşti! "Tigroaicele" pierd şefia în campionat. Dublă decisivă cu Ferencvaros. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Prima parte a sezonului 2021-2022 este una foarte dificilă pentru CSM Bucureşti. “Tigroaicele” au avut evoluţii fluctuante în campionat şi Liga Campionilor, acolo unde au înregistrat înfrângeri surprinzătoare.

Continuă criza la CSM Bucureşti! “Tigroaicele” pierd şefia în campionat

CSM Bucureşti a pierdut în weekend pe terenul Dunării Brăila, scor 25-27, şi astfel a pierdut prima poziţie din campionat în dauna Rapidului, care are două puncte avans şi un meci mai puţin disputat.

ADVERTISEMENT

La pauză, CSM a condus cu 16-15, însă până la final echipa antrenată de Morten Soubak a întors rezultatul în partea secundă, când a reuşit să se impună cu 27-25. Cea mai bună marcatoare a meciului a fost Cristina Neagu, autoare a şapte reuşite.

De la Brăila a strălucit Amanda Kurtovic, marcatoare a şase reuşite. CSM Bucureşti şi Dunărea Brăila au ambele câte 19 puncte. “Tigroaicele” pot fi devansate şi de SCM Râmnicu Vâlcea, echipă cu acelaşi număr de puncte (19), dar un meci mai puţin disputat, în deplasare cu HC Zalău.

ADVERTISEMENT

Clasament Liga Naţională:

Clasament Liga Naţională
Clasament Liga Naţională

Lucrurile sunt complicate şi în Liga Campionilor

Nu este o situaţie deloc comodă pentru CSM Bucureşti, formaţie cu mari pretenţii atât pe plan intern, cât şi internaţional. Lucrurile nu merg bine nici în Liga Campionilor pentru formaţia pregătită de Adi Vasile.

CSM Bucureşti a pierdut meciul cu Brest din ultima etapă a EHF Champions League, scor 29-30. Eşecul lasă un gust amar, în condiţiile în care experimentatele jucătoare ale CSM-ului nu au ştiut să gestioneze un avantaj de două goluri (29-27) în ultimele două minute.

ADVERTISEMENT

“Dubla” cu Ferencvaros încheie anul

Din cauza startului dificil în Champions League, CSM Bucureşti este abia pe locul şase în grupă, reuşind să adune doar şase puncte în primele şase etape. În aceste condiţii, “dubla” cu Ferencvaros are o importanţă aparte.

Echipa maghiară conduce grupa, având 10 puncte în clasament, fiind neînvinsă până în acest moment, cu patru victorii şi două egaluri. Pentru CSM Bucureşti, cele două meciuri împotriva unguroaicelor sunt ultimele din acest an.

ADVERTISEMENT

De rezultatul celor două meciuri ar putea depinde viitorul antrenorului Adi Vasile pe banca formaţiei bucureştene. Primele zvonuri privind o iminentă plecare a antrenorului au apărut după primul eşec din Champions League, cu Esbjerg.

Adi Vasile a cerut timp pentru a omogeniza echipa! Vor avea şefii răbdare?

Cu siguranţă, oficialii celor de la CSM Bucureşti nu sunt mulţumiţi de parcursul echipei din acest debut de sezon şi în iarnă s-ar putea produce mai multe modificări la echipă, mai ales că pretenţiile sunt uriaşe.

De cealaltă parte, Adi Vasile a cerut timp pentru a omogeniza formaţia. În vară au apărut multe nume noi la CSM Bucureşti şi antrenorul a spus în repetate rânduri că are nevoie de timp pentru a crea o nouă echipă de top.

Programul meciurilor cu Ferencvaros: 

  • 13 noiembrie, ora 17:00: Ferencvaros – CSM Bucureşti
  • 20 noiembrie, ora 17:00: CSM Bucureşti – Ferencvaros

Clasament Champions League: 

Continuă criza la CSM Bucureşti!
Clasament Champions League
  • 3 victorii în 6 meciuri are CSM Bucureşti în Champions League
  • 2 înfrângeri pe plan intern a înregistrat CSM
ADVERTISEMENT