News

Continuă curățenia la guvern. Pe cine a eliberat generalul Ciucă din funcție

16.12.2020 | 22:44
Continua curatenia la guvern Pe cine a eliberat generalul Ciuca din functie
Continuă curățenia la guvern. Pe cine a eliberat generalul Ciucă din funcție Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Cristina-Daria Buzaşu-Enache a fost eliberată din funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului de către premierul interimar generalul (r.) Nicolae Ciucă.

Oficial, eliberarea din funcție a Cristinei-Daria Buzaşu-Enache s-a făcut la cerere. Nu este rpima persoană din anturajul fostului premier Ludovic Orban căreia i se cere să plece.

ADVERTISEMENT

Secretarul general al guvernului, secretarul general adjunct și șefa de cabinet a premierului demisionar și-au înaintat demisiile de la preluarea interimară a guvernului de către Nicolae Ciucă.

Premierul interimar, incompatibilități cu secretarul general

La doar câteva ore de la instalarea în funcția de premier interimar, Nicolae Ciucă a demarat curățenia la guvern și i-a cerut demisia unui apropiat al fostului premier Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Primul vizat a fost chiar secretarul general al Executivului, Antonel Tănase, care și-a depus demisia.

Tănase a fost instalat în această funcție pe data de 6 noiembrie 2019, la două zile după ce Ludovic Orban a preluat funcția de prim-ministru.

ADVERTISEMENT

Potrivit premierului interimar, între el şi secretarul general existau “incompatibilităţi”.

Antonel Tănase a fost urmat de Costel Barbu pe lista plecărilor din guvern. Secretarul general adjunct și-a depus demisia tot în cursul zilei de 8 decembrie.

Și Mădălina Simion, director de cabinet al lui Ludovic Orban, a demisionat din funcţie după venirea lui generalului Ciucă la conducerea interimară a guvernului.

ADVERTISEMENT

Generalul Ciucă, „generalul deșertului”

Militar de carieră, Ciucă a condus în Irak prima bătălie a soldaților români după al doilea război mondial. Supranumit „generalul deșertului”, Ciucă are 52 de ani este căsătorit și are un copil.

Nicolae Ciucă a comandat Batalionul 26 Infanterie (cunoscut drept Scorpionii Roșii) pe care i-a condus în Afganistan și în Irak.

Potrivit HotNews, bătălia de la Nassiria (Irak, mai 2004), în care trupele românești au fost conduse de Nicolae Ciucă, e prima bătălie la care soldații români au fost combatanți activi după 1945.

ADVERTISEMENT