News

Continuă demolarea spațiilor comerciale de la metrou. Ce stație este vizată astăzi

08.04.2021 | 09:40
Continuă demolarea spațiilor comerciale de la metrou. Ce stație este vizată astăzi
Continuă demolarea spațiilor comerciale de la metrou. Ce stație este vizată astăzi. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După mai multe zile de tensiune, a demarat acțiunea de demolare a spațiilor comerciale de la metrou. Miercuri a fost scandal la stația Ștefan cel Mare, iar astăzi, 8 aprilie, conflictul se va muta la stația Pipera.

Poliția locală, jandarmeria și angajații ADP Sector 2 sunt chiar în aceste momente la stația Pipera și vor evacua chioșcurile.

ADVERTISEMENT

Comercianții s-au strâns ei în față stației de metrou, unde este așteptat să ajungă și primarul sectorului, conform Antena3.

Continuă evacuarea spațiilor comerciale de la metrou. Astăzi vor fi demolate chioșcurile de la stația Pipera

În zilele următoare va începe demolarea în stațiile de metrou din sectoarele 4 şi 6. Miercuri a fost nevoie de jandarmi la stația de metrou Ștefan cel Mare, unde au avut loc o serie de incidente.

ADVERTISEMENT

Directorul general Metrorex, Ștefan Paraschiv, a încercat să deschidă ușa unui magazin cu o rangă. Spațiul comercial nu fusese evacuat și era încuiat. La fața locului s-au aflat și poliția și jandarmeria. Oamenii care dețin chioșcurile s-au arătat revoltați și i-au huiduit pe directorul Metrorex și pe primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

”Nu există nicio autorizație de construire dată nici de sectorul 2, nici de Capitală, nici de nimeni, drept urmare aceste construcții amplasate ilegal înteleg, și exista un raport al Metrorex, că îngreunează inclusiv ieșirea în caz de incendiu”, a spus primarul Sectorului 2.

Reacția lui Cătălin Drulă: ”Un cartel se destructurează cu ranga”

Ministrul Transporturilor a anunţat că spațiile comerciale de la metrou sunt ilegale și că un ”cartel se destructrează cu ranga”. Cătălin Drulă a susținut gestul directorului general Metrorex, Ștefan Paraschiv.

ADVERTISEMENT
  • “Metrorex a inceput azi eliberarea spatiilor ocupate ilegal.Acele spatii comerciale sunt ilegale sub multiple aspecte, nu au autorizatie, nu au dreptul comercial sa ocupe spatiul de aproape 3 ani de zile contractul nu mai e in termen. Am văzut comentarii legate de intervenția directorului Metrorex. Da, un cartel se destructureaza cu ranga”, a declarat Drulă, într-o conferință de presă susținută miercuri, 7 aprilie.

Afacerea cu spațiile de la metrou este una foarte bănoasă: anual, în jur de un milion de euro câștigă sindicatul Metrorex din închirierea acestor spații.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri