Fotbal international

Continuă dramele antrenorilor care au trecut pe la Barcelona. Juan Carlos Unzue, fostul secund al lui Luis Enrique, suferă de o boală necruțătoare

18.06.2020 | 14:08
Continua dramele antrenorilor care au trecut pe la Barcelona Juan Carlos Unzue fostul secund al lui Luis Enrique sufera de o boala necrutatoare
Antrenorul Juan Carlos Unzue, fostul secund al lui Luis Enrique la FC Barcelona, suferă de o boală necruțătoare și continuă astfel dramele tehnicinilor care au stat pe banca formației catalane. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Antrenorul Juan Carlos Unzue, fostul secund al lui Luis Enrique la FC Barcelona, suferă de o boală necruțătoare și continuă astfel dramele tehnicinilor care au stat pe banca formației catalane.

Conform cotidianului As, fostul portar care a jucat de-alungul timpului pentru Osasuna, Barcelona, Sevilla, Tenerife și Oviedo a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică (ALS).

ADVERTISEMENT

Scleroza laterală amiotrofică este o boală incurabilă și atacă celulele nervoase care permit mișcarea voluntară și face ca, în timp, mișcarea membrelor și a mușchilor feței să devină din ce în ce mai dificilă.

Fostul secund al lui Luis Enrique, Juan Carlos Unzue, diagnosticat cu o boală necruțătoare

Juan Carlos Unzue a susținut o conferință de presă la stadionul Camp Nou în cursul zilei de joi, fostul secund al lui Luis Enrique anunțând oficial că suferă de această boală necruțătoare.

ADVERTISEMENT

”Am decis să-mi fac publice problemele, deoarece vreau să atrag atenția asupra acestei boli care nu are leac, iar resursele pentru cercetări lipsesc”, a declarat Unzue, care a precizat că nu vrea să mai antreneze.

”Am semnat doar pentru echipa de pacienți cu ALS, suntem cam 4.000 cu această boală. Din păcate, în fiecare zi apar trei noi cazuri, iar alți trei pierd lupta cu boala”, a mai spus Unzue.

ADVERTISEMENT

La conferința de presă, Juan Carlos Unzue a fost susținut din sală de familie și câțiva prieteni, de președintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, de antrenorii Quique Setien și Luis Enrique, precum și de jucătorii Jordi Alba, Sergio Busquets și Sergi Roberto.

Am semnat doar pentru echipa de pacienți cu ALS, o echipă mică și foarte angajată. Suntem aproximativ 4.000 care au o piață de transfer foarte activă pentru Din păcate, în fiecare zi semnăm trei și pierdem trei. În această echipă există oameni care m-au ajutat deja “.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 53 de ani, Juan Carlos Unzue a lucrat la început ca antrenor cu portarii la Barcelona în perioada mandatului lui Frank Rijkaard, funcție pe care a mai ocupat-o între 2008 și 2010, în era lui Pep Guardiola.

După o aventură nereușită ca principal la Numancia, el a revenit ca antrenor cu porterii la gruparea catalană. În 2013 și-a început aventura ca secund al lui Luis Enrique, mai întâi la Celta Vigo și apoi la Barcelona.

În 2017, fostul portar a devenit principal la Celta Vigo, iar doi ani mai târziu a preluat-o pe Girona, formație de unde a fost demis în octombrie anul trecut.

Tito Vilanova și Luis Enrique, alte drame ale Barcelonei

De scleroza laterală amiotrofică mai suferă și fostul  jucător al Politehnicii Timişoara, Marian Cisovsky, iar di cauza acestei boli a murit în 2013 fostul internațional italian Stefano Borgonovo, iar la începutul acestui an a decedat mama lui Sergi Roberto, jucător la Barcelona.

În ultimii ani, catalanii au trecut prin mai multe tragedii cu antrenorii care au stat pe banca tehnică. În aprilie 2014, Tito Vilanova, cel care i-a fost timp de patru ani secund lui Pep Guardiola pe Camp Nou și care a devenit principal pentru un sezon, a pierdut lupta cu cancerul.

Tehnicianul a fost descoperit cu cancer la glanda parotidă la sfârșitul anului 2011, dar a dus o luptă dură cu boala până în 2014, atunci când a fost răpus la doar 45 de ani îndoliind un oraș întreg.

Actualul selecționer al Spaniei și fostul asntrenor al Barcelonei în perioada 2014-2017, Luis Enrique, a trăit și el o adevărată dramă în vara anului trecut, atunci când și-a pierdut fiica în vârstă de 9 ani din cauza cancerului.

În iunie, imediat după tragedie, Luis Enrique s-a retras temporar din funcția de selecționer și i-a lăsat locul secundului său Robert Moreno, care a reușit calificarea la turneul final al Campionatului European. După ce și-a plâns fiica, Luis Enrique și-a reluat postul în noiembrie anul trecut.

ADVERTISEMENT