ADVERTISEMENT
News

Continuă misterul în cazul morții clericului iranian Mansouri! Procurorii invocă o „posibilă precipitare”

Autor: Bogdan Solomon | 23.06.2020 | 18:29
Continuă misterul în cazul morții clericului iranian Mansouri! Procurorii invocă o „posibilă precipitare”
Procurorii susțin că moartea clericului iranian Mansouri s-a produs în condiții de „precipitare”. Sursa foto: hepta.ro

În cursul zilei de vineri, 19 iunie, organele de cercetare penală din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Serviciul Omoruri au fost sesizate cu privire la decesul clericului iranian Gholam Reza Mansouri, survenit în jurul orei 14,30, într-un hotel din Capitală. Chiar dacă a trecut deja aproape o săptămână de la tragedie, cazul rămâne învăluit în mister.

ADVERTISEMENT

Surse judiciare au relatat faptul că bărbatul își plătise cazarea și își făcuse bagajele cu puțin timp înainte de căderea în gol în holul hotelului. În urma cercetărilor, printre obiectele personale polițiștii au găsit însemnări, mai multe telefoane mobile și carduri ce urmează să fie analizate.

De asemenea, autopsia lui Mansouri a indicat multiple traumatisme care par să fi fost provocate de căderea de la etajul al șaselea, însă nu este exclusă nici varianta unei crime. Analiza toxicologică îi va lămuri pe anchetatori cu privire la posibilitatea ca victima să fi fost otrăvită sau să fi consumat substanțe care să-i fi provocat amețeli puternice.

ADVERTISEMENT

Noi detalii în cazul morții iranianului Mansouri! Moartea pare să se fi produs în urma unei „precipitări”

Chiar dacă investigațiile par să conducă în momentul de față către o sinucidere, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au descoperit un detaliu ce poate ridica noi semne de întrebare. Potrivit acestora, moartea bărbatului de 52 de ani a fost extrem de violentă și a survenit în urma unor leziuni traumatice incompatibile cu viaţa, produse prin lovirea de un plan dur, cel mai probabil „în condiţiile unei precipitări“.

Pentru lămurirea împrejurărilor în care a survenit decesul lui Gholam Reza Mansouri, au fost efectuate mai multe activităţi: a fost efectuată cercetarea la faţa locului şi au fost ridicate mijloace materiale de probă, precum şi înscrisuri.

ADVERTISEMENT

A fost dispusă autopsia medico-legală a cadavrului, fiind obţinute concluzii preliminare conform cărora moartea a fost violentă, cauzată de leziuni traumatice incompatibile cu viaţa, produse prin lovirea de un plan dur, posibil în condiţiile unei precipitări.

De asemenea, au fost audiaţi mai mulţi angajaţi ai hotelului, au fost ridicate unităţile de stocare de la sistemul de supraveghere video instalat în hotel, fiind solicitată şi autorizarea judecătorului pentru accesarea imaginilor stocate”, se arată în comunicatul transmis marți de reprezentanții Parchetului Capitalei.

ADVERTISEMENT

Ambasadorul Iranului în România, chemat la MAE în legătură cu decesul lui Mansouri

Potrivit unor surse citate de adevarul.ro, Gholam Reza Mansouri fost cleric iranian și un magistrat controversar în ţara sa, era dat în urmărire internaţională pentru fapte de corupție. De asemenea, militanţii pentru drepturile omului l-au acuzat că a ordonat torturarea şi încarcerarea unor ziarişti independenţi.

După ce a fost depistat în România, procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti au solicitat în instanţă arestarea sa provizorie în vederea extrădării în Iran. Pe 12 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea și a decis ca bărbatul să fie plasat sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi țara noastră.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de luni, 23 iunie, ambasadorul Republicii Islamice Iran la Bucureşti, Morteza Aboutalebi, a fost convocat la sediul MAE pentru a discuta despre acest caz. Totodată, instituția i-a transmis  şefului misiunii diplomatice iraniene la Bucureşti că speţa cetăţeanului iranian face obiectul unei anchete în desfăşurare, urmând ca rezultatul să fie comunicat părţii iraniene prin intermediul canalelor oficiale.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!