News

Continuă negocierile pentru viitorul Guvern. Moşteanu: “PNL trebuie să decidă: ori PSD, ori USR”/ Ciucă: “Îmi voi juca şansa până la capăt”. Update

Negocierile privind noul Guvern continuă. Forțele politice încă nu s-au pus de acord în privința viitorului executiv condus de Nicolae Ciucă. Florin Cîțu spune că premierul desemnat are un mandat să discute cu USR.
27.10.2021 | 15:08
Continua negocierile pentru viitorul Guvern Mosteanu PNL trebuie sa decida ori PSD ori USR Ciuca Imi voi juca sansa pana la capat Update
ADVERTISEMENT
27-10-2021
13:41

Nicolae Ciucă: ”Nu-mi depun mandatul”

Premierul desemnat Nicolae Ciucă spune că își va juca șansa până la capăt și că sâmbătă seara va fi gata programul de guvernare și lista de miniștri.

”Îmi voi juca șansa până la capăt. Nu-mi depun mandatul. Mandatul meu e pentru Guvern minoritar. Sâmbătă seara vom depune programul de guvernare și lista de miniștri”, a declarat Nicolae Ciucă.

27-10-2021
13:36

Ionuț Moșteanu: ”Ne putem reîntâlni cu PNL când nu mai negociază cu PSD”

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a spus că PNL ar trebui să renunțe la negocierilor cu social-democrații dacă dorește refacerea coaliției

”În momentul în care PNL doreste refacerea coaliției și nu mai negociază cu PSD, ne putem reîntâlni.  Noi așteptăm un semn, decizia este la PNL. Trebuie să punem capăt acestor informații, că ne vedem, că nu ne vedem. Vom vedea în ce condiții vom refacerea acestei coaliții (…) USR nu a primit nicio invitație de la PNL și UDMR”, a declarat Ionuț Moșteanu într-o conferință de presă.

27-10-2021
12:12

Florin Cîțu: ”USL nu este posibil”. Nicolae Ciucă, mandatat să discute cu USR

Președintele PNL, Florin Cîțu, și-a schimbat radical viziunea în ceea ce privește negocierile pentru viitorul guvern. Acesta nu se mai opune revenirii USR la guvernare și spune că premierul desemnat Nicoale Ciucă are mandat să negocieze cu foștii parteneri refacerea Coaliției.

În același timp, premierul interimar închide ușa PSD-ului și spune că USL nu are șanse de a se reface în acest moment.

”Încă se negociază și cu PSD și cu USR. Eu sper să mai avem azi o discuție, știu că domnul Nicolae Ciucă a mai avut azi o discuție cu PSD și USR. PNL este în spatele domnului Ciucă. PSD a spus anul acesta de multe ori că ei nu vor la guvernare, eu nu înțeleg pretextele de a primi minstere.

Eu cred că nu vor să negocieze nimic și încearcă să forțeze nota cu astfel de discuții. Nu se poate reface USL.

Trebuie să fie o discuție cu cei de la USR, domnul Nicolae Ciucă are mandat să negocieze cu USR. Trebuie să discutăm bărbătește, față în față. Sigur că pot reveni la guvernare”, a declarat Florin Cîțu.

Mijlocul de săptămână aduce noi discuții și negocieri între forțele politice implicate în alcătuirea unui viitor Guvern.

Miercuri, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democrații au o opțiune clară, de a nu susține un guvern minoritar.

ADVERTISEMENT

Acesta a precizat că în interiorul PSD nu s-a luat încă o decizie privind intrarea la guvernare, dar că social-democrații se vor implica pentru rezolvarea crizelor care lovesc România.

Continuă negocierile pentru viitorul Guvern. Marcel Ciolacu spune că PSD nu susține un guvern

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a dezvăluit că și miercuri dimineața a avut o convorbire cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Cei doi au discutat despre planul privind ieșirea din această criză și despre ”adevăratele probleme ale românilor: pandemia și energia”.

În ciuda deschiderii din partea social-democraților, Ciolacu spune că formațiunea pe care o conduce nu este de acord cu un Guvern minoritar. Acesta afirmă că ”PSD trebuie să se implice în rezolvarea crizelor”. 

ADVERTISEMENT

”Și astăzi dimineață am stat de vorbă cu prim-ministrul desemnat și încercăm să găsim o soluție politică pentru a depăși această criză, dar revenim la adevăratele probleme ale românilor, rămân totuși pandemia și energia.

Sperăm ca astăzi în Camera Deputaților să trecem legea de plafonare a prețurilor și să începem să rezolvăm cu adevărat din problemele românilor.

ADVERTISEMENT

Indiferent dacă vom vota sau nu acet guvern, trebuie să fie această comunicare. Nu am în schimb negocieri cu PNL. PSD trebuie să se implice în rezolvarea acestor crize și să fie parte în rezolvarea acestei crize. Am înaintat cele 10 măsuri urgente pe care ar trebui să le ia orice guvern investit.

Dacă nu se vor lua aceste măsuri în guvern atunci le vom lua în Parlament.

În interiorul patidului există o opțiune clară de a nu susține un guvern minoritar. Nu este luată o hotărâre”, a spus Ciolacu la sosirea în sediul din Kiseleff al PSD.

Discuțiile din PNL și PSD, eșec în urmă cu o zi

Marți seara, Marcel Ciolacu şi Sorin Grindeanu au purtat discuții cu Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă, însă fără niciun progres privind o înțelegere pe tema noului Guvern.

Tot marți, liberalii au insistat pentru susținerea unui guvern minoritar PNL-UDMR, variantă pe care social-democrații nu au agreat-o.

Și Dacian Cioloș, președintele USR, a anunțat într-o conferință de presă că repinge armistițiul și orice propunere care nu vizează o majoritate clară în Parlament.

ADVERTISEMENT