Fotbal international

Continuă parcursul dezastruos al lui Thibaut Courtois la Real Madrid! Ultimul meci fără gol primit a fost în urmă cu 7 luni. Început perfect pentru Navas la Paris

19.09.2019 | 09:44
Continua parcursul dezastruos al lui Thibaut Courtois la Real Madrid Ultimul meci fara gol primit a fost in urma cu 7 luni Inceput perfect pentru Navas la Paris

Thibaut Courtois a fost cumpărat de Real Madrid în vara anului trecut, fiind considerat o variantă mai valoroasă decât titularul de la acea vreme, Keylor Navas. Portarul belgian a bifat în meciul cu PSG a patruzecea apariție în tricoul “Blanco”, însă statisticile arată că șefii de pe Bernabeu nu au luat cea mai bună decizie când au hotărât schimbarea portarului. În cele 40 de meciuri la Real, belgianul a scăpat fără gol primit în doar 10, ultima oară în luna februarie, într-un 3-0 cu Alaves.

Thibaut Courtois, mai bine de 7 luni de la ultimul meci fără gol primit

După cele 3 goluri primite la Paris, Thibaut Courtois a bifat al 15-lea meci consecutiv în care nu reuștește să păstreze poarta intacta. Ultima partidă în care belgianul a scăpat fără gol primit a fost pe 3 februarie, când Real Madrid învingea Deportivo Alaves cu 3-0. Courtois a fost adus în vara anului trecut de la Chelsea, pentru a-l înlocui în poartă pe Keylor Navas.

  • Thibaut Courtois la Real: 40 de meciuri, 57 de goluri primite

În perioada petrecută în tricoul Blanco, belgianul de 27 ani a strâns 40 de meciuri pentru Real, în care a primit 57 de goluri, cu o medie de peste un gol pe meci, cifre modeste având în vedere că în fața sa sunt unii dintre cei mai valoroși fundași centrali din lume. În termeni de comparație, la Chelsea a primit 152 de goluri în 154 de meciuri. De la transferul pe Santiago Bernabeu, Courtois are doar 10 partide în care nu a primit gol.

Keylor Navas a fost cedat de Real Madrid în această vară. Sursă Foto: Hepta
Keylor Navas a fost cedat de Real Madrid în această vară. Sursă Foto: Hepta

Keylor Navas, început perfect la Paris

Keylor Navas, portarul sacrificat pentru a-i face loc lui Thibaut Courtois, a decis să plece în această vară de la Real Madrid, după ce anul trecut a evoluat în Cupa Spaniei sau când belgianul a fost indisponibil. Ajuns la PSG, Navas a început cum nu se putea mai bine noua aventură din carieră.

Keylor Navas a reușit să păstreze poarta intactă la debutul pe Parc des Princes (1-0 cu Strasbourg) iar al doilea meci la PSG a fost disputat chiar împotriva fostei sale echipe. Navas a reușit și de data asta să scape fără gol primit, și are un procentaj de 100% de la mutarea la Paris.

Sezonul 2018 -2019 (toate competițiile):

  • Keylor Navas – 21 de meciuri, 7 fără gol primit (21 de goluri încasate)
  • Thibaut Courtois – 35 de meciuri, 10 fără gol primit (48 de goluri încasate)

Nu doar statisticile lui Navas de la Paris îi oferă costaricanului un plus în fața lui Courtois. În sezonul trecut la Real Madrid, Navas a apărat în 21 de meciuri, iar în 7 dintre acestea a scăpat fără gol primit. Cel preferat în locul său a bifat 35 de partide, iar doar în 10 înfruntări plasa porții madrilenilor nu a fost deranjată.