Sport

Continuă problemele la Barcelona! Noile transferuri nu pot fi înregistrate

Gruparea blaugrana a transferat patru jucători în această vară, dar nu îi poate înregistra. Asta pentru că plafonul salarial impus echipelor din La Liga a fost deja depășit.
06.07.2021 | 21:08
Continua problemele la Barcelona Noile transferuri nu pot fi inregistrate
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că Josep Maria Bartomeu este deja istorie, problemele financiare din timpul mandatului său macină în continuare Barcelona. Situația este atât de gravă încât niciunul dintre transferurile efectuate în această vară nu poate fi înregistrat.

Și pentru că un necaz nu vine niciodată singur, trebuie spus că depășirea plafonului salarial îl împiedică pe Lionel Messi să-și pună semnătura pe un nou contract. Pentru a remedia situația, președintele Juan Laporta încearcă să scape de cât mai mulți jucători.

ADVERTISEMENT

Fiecărui club din La Liga îi este impus anual un prag financiar, în funcție de venituri, salarii, datorii, plăți fixe și variabile pentru jucătorii, respectiv staff-ul primei și celei de-a doua echipe, bonusuri, costuri cu securitatea, prime de instalare sau sume de transfer.

Barcelona nu poate să înregistreze transferurile din această vară

Potrivit Goal.com, dat fiind faptul că datoriile depășesc un miliard de euro, Barcelona trebuie să reducă urgent cheltuielile. În caz contrar, cei patru jucători aduși în această vară – Sergio Aguero, Eric Garcia, Memphis Depay și Emerson Royal – nu vor putea fi înregistrați.

ADVERTISEMENT

De altfel, Laporta a început deja „curățenia” în lotul echipei, dar înlăturarea unor jucători precum Junior Firpo (vândut la Leeds) Konrad (vândut la Marseille), Todibo (vândut la Nice), Trincao (împrumutat la Wolverhampton) și Matheus Fernandes (contract reziliat) nu este suficientă.

De aceea, pe  „lista neagră” au ajuns și staruri precum Samuel Umtiti, Coutinho și Miralem Pjanic, numai că ofertele întârzie să apară. În plus, pentru a-i oferi un nou contract lui Messi, catalanii s-ar putea vedea nevoiți să cedeze un pion important din compartimentul ofensiv. Este vorba despre Antoine Griezmann, cumpărat de la Atletico Madrid cu doi ani în urmă, pentru 120 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Președintele La Liga avertizează: „Barcelona câștigă cupa în ceea ce privește pierderile financiare”

Deși Barcelona spera să i se acorde clemență, președintele La Liga rămâne ferm pe poziții și avertizează că Lionel Messi poate fi păstrat cu o singură condiție: să înceapă „curățenia” lotului.

Dintre pierderile financiare ale cluburilor de aproximativ 700 de milioane de euro în sezonul 2020-2021, jumătate sunt ale Barcelonei. Sunt alte cluburi mari care au făcut mai multe eforturi de a evita acest lucru.

ADVERTISEMENT

Real Madrid a gestionat pandemia foarte bine. Dintre cluburile mari, ei au făcut acest lucru cel mai bine. Barcelona câștigă cupa în ceea ce privește pierderile financiare. Barcelona a depășit limitele salariale.

Trebuie să facă un efort semnificativ. Sperăm că îl vor păstra pe Messi, dar, în acest caz, va fi necesar să renunțe la alți jucători. Trebuie să restructureze datoriile. Dacă fac acest lucru, situația nu va fi gravă.

Barcelona întotdeauna au împins la limită cheltuielile salariale. Regulile salariale nu vor fi schimbate sau relaxate. Nu vom schimba nicio regulă pentru Messi”, a declarat Javier Tebas.

ADVERTISEMENT