Fotbal international

Continuă problemele lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev. Mai mulți colaboratori au refuzat să-l urmeze

26.07.2020 | 12:42
Continua problemele lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev Mai multi colaboratori au refuzat sal urmeze
ADVERTISEMENT

Problemele lui Mircea Lucescu după numirea ca antrenor principal la Dinamo Kiev continuă și românul are dificultăți în a-și stabili staff-ul alături de care să lucreze.

Președintele grupării ucrainene, Igor Surkis, a anunțat că românul a semnat un contract pe doi ani cu drept de prelungire pentru încă unul și va primi un  salariu stagional de 3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Vestea i-a luat prin surprindere pe fanii lui Dinamo Kiev, din cauza trecutului la rivala Șahtior Donețk al lui Mircea Lucescu, și-a l-au amenințat pe român încă din primele ore.

Mircea Lucescu are probleme la Dinamo Kiev

Singurul vechi colaborator al Mircea Lucescu care a accdetat să-l urmeze la Dinamo Kiev este secundul moldovean Alexandru Spiridon, dar în rest românul are probleme în a-și contura staff-ul tehnic.

ADVERTISEMENT

Fostul internațional ucrainean Vyascheslav Shevchuk, care a jucat la Şahtior Doneţk timp de 12 ani, în două perioade: 2000-2001 şi 2005-2016, a refuzat să meargă la Dinamo Kiev și a dezvăluit că același lucru l-a făcut și italianul Carlo Nicolini.

”A vrut să vorbească cu mine, dar i-am spus direct: ‘Mister, nu este nevoie de nicio vorbă, îţi urez succes, dar nu pot din cauza circumstanţelor cunoscute’. Ştiu că preparatorul fizic Carlo Nicolini, alături de care a lucrat aproape 20 de ani, l-a refuzat şi el pe Lucescu, cel mai probabil, din aceleaşi motive”, a declarat Shevchuk.

ADVERTISEMENT

”Cred că Nicolini este o piesă foarte importantă pentru Lucescu, precum regina la şah. Funcţiona. Acum, trebuie să facă nişte înlocuiri. Şi ştiu că Akhmetov vorbea des cu Nicolini, deci cred că i-a respectat opinia”, a mai spus Shevchuk pentru postul Football 1.

Carlo Nicolini a fost aproape 20 de ani alături de Mircea Lucescu, acesta fiind-ui alături la Galatasaray, Beşiktaş, Şahtior Donețk, Zenit Sankt Petersburg şi naţionala Turciei. De asemenea, Răzvan Raț a vorbit cu presa din Ucraina și a anunțat că sub nicio formă nu va merge cu Lucescu la Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că în curând va împlini 75 de ani, Mircea Lucescu rămâne unul dintre cei mai bine cotați tehnicieni. Salariul de trei milioane de euro pe care îl va încasa la Dinamo Kiev îl duce în topul celor mai bine plătiți antrenori români ai momentului.

ADVERTISEMENT
Tags: