Simona Halep

Continuă problemele pentru Simona Halep! Șase accidentări în nouă luni: trei abandonuri la turneele din 2019

25.09.2019 | 19:47
Continua problemele pentru Simona Halep Sase accidentari in noua luni trei abandonuri la turneele din 2019

Simona Halep a abandonat în optimile turneului de la Wuhan, din cauza unor probleme la spate. Accidentarea din China se adaugă altor 5 momente care au făcut-o pe Halep să stea departe de terenul de tenis pentru o perioadă de timp. În cele 9 luni de la startul noului sezon din circuitul WTA, sportiva din România a abandonat sau a pierdut din cauza problemelor medicale la 6 turnee: Dubai, Miami, Roma, Toronto, Zhenzhou și, miercuri, la Wuhan.

Început promițător după o toamnă stricată de accidentări

Simona Halep începea anul 2019 după ce la sfârșitul lui 2018 a fost ținută departe de terenul de tenis de probleme medicale. După prestații apreciabile în Australia, cu Cehia în Fed Cup și la Doha, Halep reușea să ajungă în sferturi la Dubai, unde a fost învinsă de Belinda Bencic (4-6, 6-2, 6-2). La finele meciului, sportiva din România recunoaște că jocul său nu a atins potențialul maxim din cauza unei probleme la piciorul stâng.

  • Dubai, luna februarie, accidentare la piciorul stâng
  • Miami, luna martie, accidentare la genunchiul stâng

Simona revenea pe teren după problemele resimțile la Dubai la începutul lunii martie, în cadrul competiției de la Indian Wells. Sportiva a pierdut în optimi, dar fără să aibă probleme medicale. Acest lucru nu a ținut foarte mult timp, pentru că, la turneul de la Miami, au reapărut problemele, de data asta la genunchiul stâng. Românca a cerut intervenția medicilor la meciul din turul 3, disputat împotriva Polonei Hercog. Totuși, după câteva minute. Halep a continuat partida și chiar a reușit să învingă.

Halep s-a retras la trei turnee din cauza accidentărilor. Sursă Foto: Hepta
Halep s-a retras la trei turnee din cauza accidentărilor. Sursă Foto: Hepta

Eliminare forțată la Roma

În luna mai, Halep mergea încrezătoare la Roma, după prestații foarte bune în semifinala de FED Cup cu Franța și o finală reușită la Madrid. În Capitala Italiei, românca a avut “bye” în primul tur, iar pentru meciul din runda a doua era considerată favorită certă. Totuși, Halep a fost învinsă, surprinzător la prima vedere, de Marketa Vondrousova (2-6, 7-5, 6-3). Înfrângerea nu a mai părut la fel de surprinzătoare la scurt timp după finele partidei, când s-a descoperit contractura musculară pe care Simona o suferise la coapsa stângă.

  • Roma, luna mai, accidentare la coapsa stângă

În momentul în care problemele medicale au întârziat să apară, Halep a făcut cel mai bun turneu al sezonului și a reușit să se impună pe iarba de la Wimbledon, devenind primul sportiv din România care câștigă turneul de la All England Club, după o finală de vis cu Serena Williams, tranșată în mai puțin de o oră.

Probleme la tendonul lui Achile după turneul de vis făcut la Wimbledon

După Wimbledon, Simona a avut o pauză de aproximativ o lună, iar următorul turneu a fost Rogers Cup, la Toronto. După ce a trecut de primele runde, românca începea cu prima șansă și meciul din sferturi, cu Marie Bouzkova. Totuși, după un prim set pierdut, Halep a abandonat, forțată fiind de o accidentare la călcâiul lui Achile.

  • Rogers Cup, luna august, accidentare la călcâiul lui Achile
  • Zhengzhou, luna septembrie, nu s-a prezentat din cauza unei accidentări la gleznă

Accidentarea de la Rogers Cup s-a extins, iar după ce a părăsit US Open în turul secund, Simona a ales să nu se prezinte la turneul de la Zhengzhou. Cu doar câteva zile înainte de startul competiției, ce a debutat în circuit în acest an, Halep și-a anunțat retragerea, motivând că problemele la gleznă nu-i permit să joace.

Halep s-a retras de la Wuhan din cauza problemelor la spate. Sursă Foto: Hepta
Halep s-a retras de la Wuhan din cauza problemelor la spate. Sursă Foto: Hepta

Wuhan, ultima piesă din puzzle

După ce nu a dat curs prezenței la turneul de la Zhengzhou, Halep și-a început parcursul pe tărâm asiatic la Wuhan. În primul tur a avut bye, datorită poziției în ierarhia WTA, iar în runda a doua Halep a trecut fără probleme de Barbora Strycova (6-3, 6-2), dar forma bună arătată în partida cu cehoaica nu a mai putut fi continuată, din nou, din cauza accidentărilor.

  • Wuhan, luna septembrie, accidentare la spate

Halep a întâlnit-o pe Elena Rybakina în optimi, iar la 5-4 pentru sportiva din Kazahstan, Simona a zis “stop”, motivul fiind problemele la spate dureroase care nu i-au mai permis continuarea jocului.

  • 6 este locul ocupat de Halep în ierarhia WTA