ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Continuă protestele dinamoviștilor. Jucătorii au boicotat antrenamentul de vineri dimineață

Autor: Cosmin Crăciun | 13.11.2020 | 13:56
Continuă protestele dinamoviștilor. Jucătorii au boicotat antrenamentul de vineri dimineață
Continuă protestele dinamoviștilor. Jucătorii au boicotat antrenamentul de vineri dimineață. Sursa: sportpictures.ro

Situația de la Dinamo este una tot mai tensionată, iar lipsa banilor i-a determinat și pe jucătorii lui Cosmin Contra să recurgă la proteste. Vineri, 13 noiembrie, ei au boicotat antrenamentul programat pentru ora 11:00.

ADVERTISEMENT

Decizia jucătorilor dinamoviști vine după ce Pablo Cortacero a promis din nou, fără a se ține de cuvânt, că a trimis bani către club pentru a fi plătit restanțele salariale.

„Câinii” au protestat și în meciul cu Viitorul Constanța, intrând pe teren cu banderole albastre legate la mână. În clubul Dinamo există persoane cu restanțe de până la patru luni!

Jucătorii lui Cosmin Contra au boicotat antrenamentul de vineri

Fotbaliștii lui Cosmin Contra au protestat în timpul meciului de la Ovidiu, pe care l-au pierdut scor 1-2 contra celor de la Viitorul. Dinamoviștii au intrat atunci pe teren cu banderole albastre legate de braț și au explicat că este o acțiune de protest împotriva promisiunilor neonorate ale conducerii.

ADVERTISEMENT

„Sigur că e importantă și situația financiară, dar vorbim între noi în vestiar și cu staff-ul și vrem să jucăm bine, să facem treabă. Nu să fim pe locul ăsta. Dar da, banderola albastră a fost forma noastră de protest. Nu e doar despre bani, e și despre promisiuni, despre situație în general. Am decis cu toții să facem acest mic protest”, afirma căpitanul Ante Puljic după acea partidă.

Nici în săptămâna ce a urmat nu s-au calmat lucrurile, iar Cosmin Contra a anunțat că Pablo Cortacero a promis din nou că banii au fost trimiși, fără ca acest lucru să reiasă și din cele afișate de bancomate atunci când angajații clubului au mers să își verifice soldul.

Sunt restanțe salariale uriașe la Dinamo, iar jucătorii de la prima echipă se pot considera norocoși, având în vedere că majoritatea sunt neplătiți de cel mult trei luni. Există, însă, în club oameni cu salarii mult mai mici, în special cei de la centrul de copii și juniori, care n-au primit nimic de patru luni de zile!

ADVERTISEMENT

În semn de protest, Radio Dinamo 19148 anunță că jucătorii lui Contra au ales să boicoteze antrenamentul de la ora 11:00, din data de 13 noiembrie, iar antrenorul a mers la sediul clubului pentru a pune presiune pe conducerea spaniolă. Din nefericire pentru „câini”, în lipsa lui Pablo Cortacero, toți ceilalți oameni din staff-ul administrativ nu pot decât să aștepte și ei banii promiși din Spania.

Ironii și de la Cosmin Contra: „De șase săptămâni tot intră banii…”

Antrenorul Cosmin Contra a ironizat și el situația de la Dinamo și infinitele promisiuni neonorate pe care Pablo Cortacero le face în fiecare săptămână încă de acum o lună și jumătate.

ADVERTISEMENT

„Situația este cea pe care o știți, încă n-au intrat banii, chiar dacă de două luni de zile se tot promite că se vor rezolva problemele financiare. Nu vorbim doar la nivel de primă echipă, mă refer la toți angajații de la Dinamo. E o problemă mai complexă, este o situație grea.Ieri am vorbit cu Pablo Cortacero.

El mi-a spus că banii au fost trimiși ieri, dar să vedem când vor ajunge. De vreo șase ori au fost trimiși acești bani și n-au ajuns. De o lună jumate există promisiuni în fiecare săptămână, dar acest lucru nu se întâmplă”, a spus Cosmin Contra.

ADVERTISEMENT

Conform aceleiași surse, antrenamentul care trebuia să aibă loc vineri, 13 noiembrie, de la ora 11:00, a fost reprogramat pentru aceeași dată, însă de la ora 17:00. Rămâne de văzut dacă ședința de pregătire se va desfășura pe parcursul serii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!