Fotbal intern

Continuă războiul FCSB vs. CSA Steaua. Dezvăluiri de la proces: „Argumentele se bazează pe continuitate”

18.01.2021 | 08:16
Continua razboiul FCSB vs CSA Steaua Dezvaluiri de la proces Argumentele se bazeaza pe continuitate
ADVERTISEMENT

Conflictul dintre FCSB și CSA Steaua este unul care se anunță a fi departe de a-și fi găsit un final. Deși clubul lui Gigi Becali a peirdut dreptul de a utiliza marca Stelei, avocații încă se luptă în instanțe.

Virgil Boglea, avocat și președinte al Asociației „Salvați Steaua” a dezvăluit că va mai dura cel puțin 9 luni până la finalizarea procesului pentru palmaresul Stelei.

ADVERTISEMENT

Boglea susține cauza clubului din Liga 1, patronat de către Gigi Becali, și este de părere că disputa ar putea continua inclusiv la Instanțele sportive.

Continuă războiul FCSB vs. CSA Steaua. Dezvăluirile lui Virgil Boglea: „Argumentul nostru este continuitatea sportivă”

Chiar dacă părea că a sucombat în conflictul cu CSA Steaua, formația lui Gigi Becali încă se judecă pentru palmares. În frunte cu Florin Talpan, Clubul Sportiv al Armatei a contestat identitatea echipei din prima ligă și dreptul de a folosi numele și celelalte elemente de identitate specifice Stelei București.

ADVERTISEMENT

Până acum, CSA Steaua a avut câștig de cauză în toate procesele purtate contra lui Becali, iar FCSB nu a mai purtat denumirea de Steaua încă din 2014. Deși anii au trecut, iar publicul s-a obișnuit deja cu titulatura de FCSB, suporterii care au rămas alături de gruparea din Liga 1 încă speră că vor recăpăta tot ceea ce au pierdut în ultimii 7 ani.

Astfel, avocatul Virgil Boglea, a explicat ceea ce încearcă în instanțe susținătorii formației lui Becali, adunați în Asociația „Salvați Steaua”, care se bazează și pe sprijinul lui Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord, formațiune ce a apărut în 1995. Mustață a declarat în vara anului 2020 că vor să ceară inclusiv sprijin politic în demersul lor.

ADVERTISEMENT

„MApN se ascunde și ne dăm seama de ce. Este revoltător că tocmai oameni din Armata să se comporte așa, ca lașii. Vom face o scrisoare de informare către premierul Orban și către ministrul Apărării. Noi, steliștii, suntem siderati și nu acceptăm ca o Instituție către care merge 2 la sută din PIB, din banii noștri, să nu ne răspundă franc în față”, spunea Gheorghe Mustață cu trimitere la dorința fanilor FCSB de a avea acces la documente deținute de MApN.

După ce s-a intrat deja în cel de-al șaptelea an consecutiv în care FCSB nu mai poate folosi elementele de identitate specifice clubului Steaua București, avocatul Virgil Boglea a explicat în ce stadiu se află procesul în care se judecă soarta palmaresului.

ADVERTISEMENT

„Cel mai important argument pe care îl avem în procesul privind palmaresul este reprezentat de desprinderea secției de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei, din 7 aprilie 1998, și trecerea în martie 2003 către Societatea Comercială Fotbal Club Steaua București, care au avut la bază anumite acte care nu au fost anulate nici până în prezent. Aceasta continuitate, pe plan sportiv și pe plan juridic, se bazează pe actele respective, care nu au fost anulate. 

Da, nu se prevedea și trecerea dreptului asupra mărcii Steaua. S-a decis anularea mărcii Steaua deținută de Societatea Comercială, dar suporterii trebuie să cunoască realitatea și să vadă în ce parte a mers continuitatea sportivă și juridică. Procesul pentru palmares va lămuri aspectele cu privire la identitatea sportivă a Stelei.

Procesul pentru palmares poate dura încă 9 luni sau un an. Sau poate Instanța va spune că nu e de competența civilă și ne procesul va ajunge la Instanțele sportive, acolo unde palmaresul este definit”, a afirmat Virgil Boglea la Pro X.


  • (P) Cota BETANO pentru Viitorul – FCSB: 1,72 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: