Fotbal intern

Continuă ”războiul” între Gigi Becali și Universitatea Craiova? Cum a pierdut FCSB titlul în 2017 din cauza oltenilor

10.07.2020 | 17:08
Continua razboiul intre Gigi Becali si Universitatea Craiova Cum a pierdut FCSB titlul in 2017 din cauza oltenilor
ADVERTISEMENT

Finanțatorul echipei FCSB, Gigi Becali, a vorbit în ultima perioadă foarte frumos de Universitatea Craiova și de patronul Mihai Rotaru, dar ”războiul” dintre cele două părți e departe de a fi încheiat.

”Roș-albaștrii” și-au luat adio de la un nou titlu în întrecerea internă, dar arbitrează lupta extrem de încinsă dintre olteni și campioana en-titre CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Aflat mai mereu în conflict deschis cu ambele cluburi, Gigi Becali pare mai degrabă să încline balanța către formația lui Dan Petrescu, deși a declarat că formația sa își va apăra corect șansele până la finalul campionatului.

Gigi Becali și Universitatea Craiova se află în ”război”

Adevăratul ”război” dintre Gigi Becali și Universitatea Craiova a început la finalul sezonului 2016-2017, atunci când oltenii au dat o mână de ajutor Viitorului lui Gică Hagi să câștige titlul în dauna FCSB-ului.

ADVERTISEMENT

Cu două etape înainte de încheierea play-off-ului, Viitorul și FCSB se aflau la egalitate de puncte, dar trupa lui Gică Hagi avea de partea ei rezultatele din meciurile directe. Era astfel la mâna ei și cu două victorii își asigura primul titlu din istorie.

În penultima etapă, Viitorul avea o deplasare extrem de grea cu Universitatea Craiova, iar Gigi Becali își punea mari speranțe că „juveții” antrenați la acel moment de Gigi Mulțescu vor pune piedică mânjilor lui Gică Hagi, în ciuda faptului că partida se juca la Pitești.

ADVERTISEMENT

Însă, Universitatea Craiova a ales să nu forțeze mai deloc și a trimis pe teren o formație cu foarte mulți tineri și doar câțiva jucător consacrați. Deși victoria trupei lui Hagi s-a conturat destul de greu, actualul FCSB-ist Florinel Coman înscriind în repriza secundă, Viitorul și-a pus la zestre cele trei puncte și a continuat marșul spre întâiul titlu de campioană din istoria clubului, pe care l-a și obținut în ultima rundă după o victorie cu 1-0 acasă în fața celor de la CFR Cluj.

Becali, amenințări înspre Rotaru

După eșecul de la Giurgiu din etapa a cincea a play-off-ului, Gigi Becali a realizat că echipa sa a ieșit din calculele la titlu și în acest sezon și a amenințat Craiova că-i va răspunde cu aceeași monedă cu care oltenii l-au taxat în urmă cu trei ani.

ADVERTISEMENT

Mai precis, finanțatorul FCSB-ului a spus că va băga juniorii în teren la partida cu CFR Cluj: ”Vezi cum se întoarce roata? Vrem să promovăm şi noi tinerii. Cine a promovat tinerii? Răspund cu aceeaşi monedă. Noi vrem să promovăm tinerii acum… nu a spus Marcel Popescu că vrea să promoveze tinerii? Vrem şi noi să promovăm tinerii. Eu sunt foarte serios, dar promovăm tinerii. Aşa au jucat și ei cu Viitorul”.

Amintirile din urmă cu trei ani încă îl macină pe Becali și, la primul impuls, arătase clar că vrea să se răzbune pe olteni pentru a nu se lăsa mai prejos. Însă, latifundiarul s-a răzgândit și a precizat că FCSB va alinia cea mai bună garnitură la jocul cu CFR Cluj.

”Dumnezeu se răzbună pe Rotaru, nu mă răzbun eu!”

”Ceea ce am spus referitor la copii, juniori… Am spus-o doar ca să atrag atenția să nu se mai repete astfel de lucruri. Eu vreau dreptate! Dreptatea este că Dumnezeu va hotărî cine va deveni campion, nu Becali!

Dumnezeu se răzbună pe Rotaru, nu mă răzbun eu! Niciodată să nu mai facă ceea ce a făcut atunci, cu Viitorul. A fost o mare mizerie, eu nu accept și nu practic mizerii și nedreptăți. Un om demn nu pune copiii pe teren! Un om demn e drept!”, a menționat Gigi.

Gigi Becali a mai anunțat că vrea să se împace cu Mihai Rotaru, pe care îl liniștește și îi spune că nu o să-i plătească nicio poliță. Mai mult decât atât, patronul FCSB-ului a mărturisit că îl apreciază pe patronul Universității și îl felicită pentru locul pe care Craiova îl ocupă în campionat.

Până la meciul cu CFR Cluj, finanțatorul ”roș-albaștrilor” are posibilitatea să se răzbune pe Universitatea Craiova chiar la meciul direct, care va avea loc duminică, de la ora 21:00, pe stadionul Ion Oblemenco, în etapa a șaptea a play-off-ului.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 3,05 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: