Fotbal intern

Continuă războiul între LPF şi FRF! Atac direct la Răzvan Burleanu: “Pentru mine rămâne un anti-lider”

14.06.2020 | 14:23
Continua razboiul intre LPF si FRF Atac direct la Razvan Burleanu Pentru mine ramane un antilider
ADVERTISEMENT

Apariția celor trei cazuri de coronavirus în Casa Pariurilor Liga 1 la reluarea competiției, unul la Dinamo și două la Botoșani, a mărit și mai mult tensiunile deja existente între cele două foruri conducătoare în fotbalul românesc, FRF și LPF.

Faptul că Răzvan Burleanu, starostele FRF, a ieșit de curând pe post și a declarat că starea de incertitudine existentă la acest moment în Liga 1 poate avea repercusiuni și asupra continuării competiției, a produs multă iritare la LPF.

ADVERTISEMENT

Cei de la Ligă țin să îi amintească lui Răzvan Bulreanu că atribuțiile sale se referă strict la problemele care intră sub incidența FRF, iar campionatul primei divizii se află exclusiv în grija LPF.

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, îl atacă direct pe Răzvan Burleanu, preşedintele FRF

Din acest motiv președintele FRF este somat de către secretarul general al LPF, Justin Ștefan,  să își vadă de atribuțiile lui și să nu mai creeze panică prin declarațiile sale, care nu ajută cu nimic la rezolvarea situației apărute.

ADVERTISEMENT

„LPF l-a somat public zilele trecute pe Răzvan Burleanu să vorbească mai puțin despre Liga 1 și să se aplece mai mult asupra competițiilor organizate de FRF. Desconsiderând încă o dată somația noastră, Burleanu a ieșit pentru a ne informa că Liga I e în stare de urgență ca urmare a celor 3 cauzuri de COVID-19 existente în rândul echipelor din Liga I. Un mesaj care mai degrabă a semnat panică, a creat disensiuni, decât să unească și să responsabilizeze.

Atât timp cât Răzvan Burleanu va continua să impună măsuri în mod unilateral, fără să se consulte în mod real cu LPF și fără să țină cont de poziția noastră, încercând mai degrabă să dezbine decât să unească, el va rămâne pentru mine doar un anti-lider.

ADVERTISEMENT

Secretarul general LPF vorbește despre adevăratul lor al unui lider

Răzvan Burleanu trebuie să înțeleagă că rolul unui lider adevărat este să îi așeze pe toți cei implicați la masă, să îi ajute să identifice interesul comun și să îi pună pe toți în acord cu acest interes”

Justin Ștefan recunoaște că în cazul producerii mai multor cazuri de COVID 19 LPF vas lua în calcul și varianta suspendării sezonului, dar numai în situație de extremă urgență.

ADVERTISEMENT

LPF ia în calcul și suspendarea sezonului dacă mai apar cazuri de COVID 19

„Fanii trebuie să înțeleagă că LPF este singura organizație din fotbalul românesc care a susținut în toată această perioadă că meritul sportiv trebuie să aibă prioritate, refuzând alte scenarii cu excepția celui al finalizării competiției doar pe terenul de joc, atât timp cât un astfel de scenariu este posibil la nivel teoretic, prin raportare la datele disponibile în calendar.

Vom lua în calcul alte scenarii, dacă obiectivul inițial, acela de a disputa toate cele 72 de partide rămase de jucat, nu va mai putea fi atins, urmând ca eventualele măsuri să fie stabilite de Adunarea Generală a LPF numai în cazul în care suspendarea sezonului va fi inevitabilă, ca urmare a pandemiei de coronavirus” 

ADVERTISEMENT