Fotbal intern

Continuă războiul la Poli Iași: Horia Sabo, notificare pentru primarul Mihai Chirică! Intervine DNA?

12.12.2018 | 13:50
Continua razboiul la Poli Iasi Horia Sabo notificare pentru primarul Mihai Chirica Intervine DNA

Tensiunea acumulată la clubul din Copou este pe cale să explodeze. După ce Mihai Chirică a trimis o scrisoare deschisă către Horia Sabo, finanțatorul de la Poli Iași i-a răspuns primarului printr-o notificare. Războiul este departe de a fi încheiat, iar pe fir ar putea intra în perioada următoare DNA.

Conflictul fără precedent la nivelul unui club din Liga 1 Betano declanșat între tabăra președintelui Adrian Ambrosie și cea a investitorului Horia Sabo intră în zone nebănuite.

Horia Sabo notificare pentru primarul Mihai Chirică! Face plângere la DNA? “E o încălcare flagrantă a atribuțiilor de primar!”

Lupta pentru putere de la Poli Iași intră în rundele finale. Cele două părți trag cu dinții de clubul moldovean și scot fiecare la înaintare toate armele. Dacă președintele Adrian Ambrosie a apelat la ajutorul primarului Municipiului Iași, Mihai Chirică, finanțatorul Horia Sabo se folosește de clauzele din contractul de asociere privată și face apel la instituțiile statului. FANATIK a aflat că întregul dosar ar putea ajunge în această săptămână la DNA, în condițiile în care primarul Chirică s-ar fi implicat într-o asociere între două entități private!

Contactat telefonic de FANATIK, Horia Sabo a recunoscut că i-a trimis o notificare lui Mihai Chirică: “Eu nu trimit scrisori, așa cum a făcut dumnealui. Eu scrisori le trimiteam părinților, de la mare, când eram copil. Eu am trimis o notificare clară, de șapte pagini, care arată cum sunt atinse clauzele contractului dintre două părți private, eu și Poli Iași, în toate punctele posibile.

Domnul Chirică a semnat în calitate de primar acea scrisoare deschisă, un fapt ce nu este normal ținând cont că dumnealui nu are nici o implicare directă în acel contract. E o încălcare flagrantă a atribuțiilor de primar. Este o mare problemă când intervin terți, cu funcții publice, în asocierile private. Eu merg doar pe calea legală și așa va fi mereu. Nu e vorba despre DNA, nu știu ce va fi mai departe, am avocați care se ocupă de aspectele juridice.

Horia Sabo
Horia Sabo susține că a respectat întocmai clauzele contractului de asociere privată

Până acum, eu am vorbit cu domnul primar de câteva ori pentru că l-am considerat o persoană apropiată de club și pentru că l-am considerat competent în anumite probleme legate de oraș, eu neștiind atât de bine ce se întâmplă în orașul Iași. Am încercat și în ultima perioadă să am un dialog cu dumnealui, pentru a clarifica situația, dar nu a fost deschis în acest sens.

Pentru mine vorbește contractul pe care l-am semnat cu Poli Iași, valabil 5 ani. Eu știu că echipa trebuie să ocupe cel puțin locul 9 la finalul sezonului. Eu știu că nu sunt datorii la club, deși atunci când am venit existau mari probleme în acest sens. Eu știu că fotbaliștii sunt cu salariile la zi. Vreau doar să se respecte ceea ce s-a semnat. E ca atunci când vrei să faci un credit la o bancă. Dacă te duci și iei creditul, iar peste 3 zile nu îți mai convine, ce faci? De asta a fost făcut un contract clar, pentru ca intervențiile terților, interesați sau nu de binele clubului, să nu poată fi posibile!”, a declarat Horia Sabo pentru FANATIK.

Primarul Iașiului vrea îndepărtarea finanțatorului: “Prefer o lovitură de castel care reglează lucrurile!”

Notificarea trimisă de Horia Sabo primarului Mihai Chirică vine în contextul opiniilor publice exprimate de edilul Iașului. Acesta susține tabăra formată din președintele Adrian Ambrosie și antrenorul Flavius Stoican și l-a ironizat pe investitorul de la Poli.

Lucrurile sunt împărțite între cei doi. Decât să ai un război mondial mai bine ai o lovitură de castel care reglează lucrurile la normal. Din punctul meu de vedere cred că domnul Stoican a reușit să-și câștige locul. Lucrurile pe care le-a făcut până acum, nu pot spune că am încredere, dar țin să rămână la echipă. Am mai spus-o şi o repet, pasărea pe limba ei piere.

Mihai Chirică Adrian Ambrosie
Primarul Iașiului, Mihai Chirică, este de partea lui Adrian Ambrosie în lupta pentru putere

Există o tendinţă care s-a dezvoltat de-a lungul timpului că aici în zona asta a Moldovei sau de la Milcov la deal oamenii sunt ori mai proşti, ori mai puţin înţelegători cu fenomenul. De fiecare dată apare câte un Guru care să ne arate de unde vine lumina şi cât de săraci şi rupţi în coate suntem noi şi cât de beţivi şi violatori, cum spunea unul despre care nu se mai aude nimic acum”, declara recent Mihai Chirică.