Alegeri 2024

Continuă războiul la Sectorul 2. Radu Mihaiu a dat declarații la poliție

Scandalul iscat de alegerile pentru funcția de primar al Sectorului 2 continuă. Radu Mihaiu a dat declarații la poliție după ce a depus plângere penală
18.06.2024 | 13:46
Continua razboiul la Sectorul 2 Radu Mihaiu a dat declaratii la politie
Radu Mihaiu a dat declarații la poliție în cadrul cercetării uneia dintre plângerile depuse Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Actualul primar al Sectorului 2 a mers marţi la Secţia de Poliţie nr. 8 din Capitală, pentru a da declarații cu privire la plângerea penală referitoare la buletinele de vot preștampilate în dreptul PSD.

Radu Mihaiu a dat declarații la poliție

Radu Mihaiu le-a declarat jurnaliștilor prezenți că Sectorul 2 este sectorul care are cele mai multe voturi nule, la nivelul întregii ţări, ca procent.

ADVERTISEMENT

„Sunt patru secţii diferite în care s-au găsit buletine preştampilate, şapte de care ştim şi pe care le-au raportat cetăţenii. Nu ştiu câte au fost introduse deja în urnă.

Cel mai probabil o parte din aceste buletine preştampilate s-au transformat în voturi nule, pentru că, evident, dacă ele erau deja preştampilate cu PSD şi cineva vota altceva, buletinul devenea nul”, a declarat Radu Mihaiu.

ADVERTISEMENT

Edilul s-a declarat mulțumit de faptul că sesizările sale din ziua votului privind buletinele preştampilate au dus la demararea unei anchete oficiale.

„Sectorul 2 este cel care are cele mai multe voturi nule, la nivelul întregii ţări, ca procent. Sunt 3% voturi nule, media, în rest, este undeva la sub 2%.

ADVERTISEMENT

La noi sunt peste 50% mai multe voturi nule şi mă bucur că Poliția face cercetări în acest caz. Sunt convins că toţi cei care au făcut acest lucru trebuie să plătească pentru această fraudare a alegerilor”, le-a mai spus Radu Mihaiu jurnaliștilor.

Primarul în funcție al Sectorului 2 a mai precizat și că „sunt opt plângeri penale de care ştiu în acest moment şi mai sunt plângeri penale pentru vânzare de voturi, în care se dădeau câte 100 de lei, 200 de lei pentru o poză cu buletin votat cu PSD.

ADVERTISEMENT

Avem plângere penală pentru un proces verbal urcat cu semnătură falsă în dreptul reprezentantului USR.

Avem plângere penală pentru reprezentantul PSD din Biroul Electoral de sector, pentru presiuni făcute la adresa unor membri ai unei comisii de votare în sensul reflectării greșite a rezultatului votului din acea secție”.

Renumărare în favoarea candidatului PSD

Principalul contracandidat al lui Radu Mihaiu, candidatul PSD-PNL Rareș Hopincă l-a ironizat pe edilul USR după ce, în urma renumărării, la Secția 195 au fost descoperite peste 100 de voturi în favoarea sa, în vreme ce pentru Radu Mihaiu s-au găsit în plus doar trei.

„Renumărăm Secţia 195. Cea pentru care USR a construit întreg argumentul pestilenţial cu privire la fraudarea alegerilor.

Iniţial am avut 133 de voturi. După renumărare, s-a constatat că, de fapt, am 233. Un mizilic de 100 de voturi în plus. Ce-i drept, şi domnul Mihaiu are mai multe. Cu 3 (trei) voturi”, a scris Rareș Hopincă pe Facebook.

În replică, actualul edil a declarat că important este ca toate suspiciunile să fie lămurite, chiar dacă voturile nu sunt în favoarea sa și că mai sunt zeci de secții în situații similare.

„Domnul Hopincă a avut dreptate: în singura secţie în care PSD a acceptat renumărarea, s-au găsit încă 100 de voturi pentru dumnealui. S-au găsit şi câteva de la mine puse în alt teanc, iar după corecturile pe prezenţă cheia de control se închide.

Ceva ce trebuia făcut din primul moment când secţia asta a ajuns la BES. A trebuit să facem muncă de detectiv, să triem prin datele AEP şi STS, să ne explicăm dovezile, doar ca să facem treaba care era prevăzută în lege.

Aceste secţii cu probleme nu trebuiau închise forţat. Ca secţia asta mai sunt zeci ale căror chei de control nu bat. Ce o fi în ele nimeni nu ştie.

Un lucru e cert: actualul sistem de vot e perimat. E anormal ca, după o săptămână, să existe atât de multe erori care se puteau lămuri uşor prin renumărare cu oameni odihniţi”, a scris Radu Mihaiu, marţi, pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71. După contestaţii, a ajuns respinsă, pe locul 422
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI...
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”