Fotbal intern

Continuă scandalul dintre LPF și televiziuni. Cum se stabilesc orele de disputare în fotbalul european

14.11.2018 | 14:21
Continua scandalul dintre LPF si televiziuni Cum se stabilesc orele de disputare in fotbalul european

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a criticat televiziunile care au pus orele de disputare ale meciurilor la ore care sunt inaccesibile pentru microbiști. El a făcut și o comparație cu felul în care se decide când are loc partida în alte campionate mult mai puternice decât al nostru, cum ar fi primele ligi din Spania, Germania sau Italia.

Într-o postare pe facebook, Justin Ștefan a arătat felul în care se stabilesc orele la care se joacă meciurile din alte ligi europene:

„Câteva exemple legate de stabilirea orelor de disputare ale jocurilor în alte ligi europene potrivit unui benchmarking de la European Leagues:

1. LaLiga (Spania) – Deținătorii de drepturi nu au autoritate asupra stabilirii datelor și orelor de disputare ale
2. Bundesliga (Germania) – Deținătorii de drepturi sunt informați asupra numărului de jocuri, orelor și zilelor de disputare încă de la momentul dobândiri drepturilor de difuzare.
3. Israeli Professional Football Leagues (Israel) – Programarea jocurilor este la discreția ligii profesioniste de fotbal.
4. Lega Serie A (Italia) – Orele de începere ale partidelor din Serie A sunt fixate de Ligă și comunicate deținătorilor de drepturi.
5. Ekstraklasa (Polonia) – Orele de începere ale partidelor sunt stabilite la momentul dobândirii drepturilor de difuzare.
6. Swiss Football League (Elveția) – Decizia finală asupra programărilor aparține întotdeauna ligii profesioniste.
7. Ukraina Premier League (Ucraina) – orele de disputare ale jocurilor sunt prevăzute în regulament”, a scris secretarul general al LPF, pe rețelele de socializare.

Câteva exemple legate de stabilirea orelor de disputare ale jocurilor în alte ligi europene potrivit unui benchmarking…

Gepostet von Justin Ștefan am Mittwoch, 14. November 2018

De unde a început schimbul de replici dintre oficialul LPF și televiziuni

Totul a pornit după ce Liga Profesionistă de Fotbal a făcut un sondaj pe contul oficial de facebook cu privire la orele de disputare ale partidelor: „Sunteți de acord ca ultimele meciuri din Liga 1 Betano, programate vineri, sâmbătă și duminică să înceapă cel mai târziu la ora 19.00?” Sondajul a strâns în 24 de ore peste 8.000 de voturi, iar majoritatea covârșitoare prevede ca meciurile să se dispute devreme.

LPF dorește să vină în sprijinul suporterilor care merg la stadion și vă propune următorul sondaj de opinie. Sunteți de…

Gepostet von Liga Profesionista de Fotbal LPF am Dienstag, 13. November 2018

„Nu este normal ca meciurile programate în acest anotimp în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică să înceapă atât de târziu, adică la ora 21:00 sau la 20:30. Înainte de a fi un produs comercial şi de televiziune, fotbalul trebuie să rămână al suporterilor care îşi susţin echipa favorită din tribunele stadioanelor. Fac un apel public faţă de televiziunile deţinătoare de drepturi să ţină cont şi de dorinţa cluburilor şi a suporterilor fotbalului românesc atunci când propun programul etapelor din Liga I Betano”, a completat Justin Ştefan pe contul său de facebook.