Sport

Continuă scandalul în handbalul românesc! Efectele deciziei luate de Tomas Ryde : “Sorina Târcă a zis că se lasă!”

12.11.2019 | 14:33
Continua scandalul in handbalul romanesc Efectele deciziei luate de Tomas Ryde  Sorina Tarca a zis ca se lasa
ADVERTISEMENT

Scandalul iscat de convocările la lotul naţional pentru Campionatul Mondial din Japonia e departe de a se fi încheiat. Astfel, FANATIK a aflat că una dintre cele mai promiţătoare jucătoare ale României, golgheterul la zi al Ligii Florilor, Sorina Târcă, i-a anunţat pe antrenorii de la Corona Braşov că vrea să renunţe la handbal la doar 20 de ani! 

Sorina Târcă l-a anunțat pe antrenorul de la Corona Brașov că se lasă de handbal!

Tomas Ryde, antrenorul suedez al României, a declanşat un adevărat “tsunami” în hanbalul românesc după ce a anunţat cine va face parte din lotul care va fi deplasat în Japonia, pentru turneul final al Campionatului Mondial de Handbal. Pe listă nu se regăsesc două dintre cele mai importante şi mai în formă jucătoare din campionat: e vorba de extrema dreapta Laura Chiper-Moisă şi de interul stânga Sorina Târcă.

ADVERTISEMENT

“Au fost discuții să se lase de handbal! Chiar m-a anunţat, spunea că nu mai are niciun rost! Sper că am reuşit să o conving să nu facă aşa ceva. Are 20 de ani! Handbalul nu este box, să joci la categorie. Mi se spune că este slăbuță. Ați văzut că este numai vână. Este foarte agilă. Dacă mie mi se spune că nu are talia nu știu cui.. Nici Nora Mork nu are talie!”, ne-e declarat antrenorul Sorinei la Corona Braşov, Ion Crăciun.  Informațiile din lumea handbalului spun că Sorina Târcă nu a fost convocată la echipa națională din cauza conflictului pe care președintele Federației, Alexandru Dedu, îl are cu mama ei, fosta mare jucătoarea Mariana Târcă.

“Nu o să explic de ce nu convoc anumite jucătoare, asta e între mine și ele. Sorina Tîrcă este o o foarte bună jucătoare de atac, îmi place foarte mult cum joacă. Decizia este legată de tipul de jucătoare de care am nevoie pentru anumite posturi. Am nevoie de Bazaliu și Perianu în apărare. Sorina ar trebui să fie mai puternică fizic pentru a face față la nivelul unui Campionat Mondial. În viitor, Sorina va face parte din echipa națională cu siguranță, dar nu încă. În acest moment, apărarea primează. A fost o decizie grea, dar a trebuit să o iau. Am convocat-o pe Seraficenu pentru că la Laura Moisă nu am văzut îmbunătățirea fizică pe care mi-o doream”, a fost justificarea lui Thomas Ryde.

ADVERTISEMENT