News

Continuă scandalul în Sectorul 1! Sacul cu voturi pentru PSD și ALDE este investigat de SIIJ

08.10.2020 | 12:34
Continua scandalul in Sectorul 1 Sacul cu voturi pentru PSD si ALDE este investigat de SIIJ
ADVERTISEMENT

Deși Clotilde Armand și-a început mandatul de primar al Sectorului 1, victoria sa în fața lui Dan Tudorache fiind validată weekend-ul trecut de Biroul Electoral Central, scandalul iscat în jurul alegerilor din 27 septembrie nu pare să ajungă prea curând la final.

Marți seară, un sac cu rechizite și buletine de vot ștampilate pentru PSD și ALDE a fost găsit de o angajată în interiorul BES 1. În urma apelului la 112, un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului și a ridicat ceea ce pentru fostul edil reprezintă o dovadă clară a fraudei electorale.

ADVERTISEMENT

Dacă s-a găsit un sac, vă dați seama că e vorba de sute de saci. De-aia nu vor să renumere, pentru că e jaf ce e acolo, jaf la drumul mare!”, tună și fulgeră acesta într-un interviu acordat recent.

Sacul cu voturi de la Sectorul 1 ajunge la SIIJ

În cele din urmă, sacul buclucaș va ajunge la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, singura instituție care continuă să ancheteze posibilele nereguli de la Sectorul 1. Procurorii încearcă să afle împrejurările exacte în care membrii USR au avut acces după închiderea secției în încăperea unde erau depozitați sacii cu voturi.

ADVERTISEMENT

M-a sunat reprezentantul PSD, mi-a comunicat că a sunat la 112 și se așteaptă poliția. Mă lasă fără cuvinte tot ce se întâmplă acolo.

Nu a pus nimeni mâna pe ele, ca să nu se spună că au fost puse acolo. Sper să fie și camere de filmat acolo. Bănuiesc că vom vedea imagini cu poliția ridicând aceste voturi.

ADVERTISEMENT

Conform procesului verbal sunt la 1003 sau 1004, dar dacă s-a găsit un sac, vă dați seama că e vorba de sute de saci. De-aia nu vor să renumere, pentru că e jaf ce e acolo, jaf la drumul mare!”, a declarat Dan Tudorache.

De asemenea, avocatul său susține că președintele BES 1 a pus aceste voturi în saci, alături de cele care fuseseră numărate deja. „Domnul președinte al BES 1 a refuzat să predea acel sac.

ADVERTISEMENT

Voturile au fost introduse în niște plicuri și introduse în sacii cu voturi. Este noaptea minții! Eu nu am auzit în viața mea așa ceva! Poliția nu a ridicat nimic, a întocmit doar un proces verbal”, a declarat Mihai Drăgan.

ADVERTISEMENT