News

Continuă scandalul la Apele Române. Concurs anulat după ce ar fi câștigat cine nu trebuia

12.02.2021 | 09:29
Continua scandalul la Apele Romane Concurs anulat dupa ce ar fi castigat cine nu trebuia
ADVERTISEMENT

Continuă poveștile halucinante de la Apele Române. La Cluj, un concurs pentru un post de șef a fost anulat pe motiv că singura participanta ar fi luat notă prea mare. Locul era, de fapt, promis pentru o altcineva.

Florina Rus a obținut la concurs punctaj aproape maxim: 95 de puncte din 100. Concursul a fost contestat însă de șeful interimar și ulterior, anulat, iar pe acel post a fost până la urmă numită o altă persoană, membru de partid, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

Decizia a venit de la centru, iar direcțiunea, nu a avut „ce să mai comenteze”. Acesta este un nou episod controversat de la Apele Române după povestea chelneriței care a fost angajată inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad.

Un nou episod bizar la Apele Române. ”Ori îți dai demisia de bună voie din funcția de conducere, ori…”

„Sunt angajata instituției din 2007, an în care am terminat și Facultatea de Georgafie, specializarea de Hidrologie, ulterior am urmat și un master de gospodărire a apelor, studii postuniversitare. Conducerea, împreună cu colegii din departament, m-au propus pe mine pentru a prelua funcția de conducere.

ADVERTISEMENT

Directorul de la acea vreme, cred că este un an deja: mi-a spus, uite Florina, de la centru, persoana cutare este propusă pentru a ocupa postul de șef, își doreste acest lucru și ai următoarea variantă, ori îți dai demisia de bună voie din funcția de conducere, ori cealaltă variantă este de a scoate postul de șef la concurs.

Am întrebat care este criteriul pentru care dânșii doresc înlăturarea mea. Zice, în afară de criteriul politic, momentan, nu primează nimic. M-am prezentat și spre surprinderea și indignarea conducerii, am reușit să-l și iau”, a declarat pentru Digi24, Florina Rus, inspector la Administrația Bazinală Someș-Tisa.

ADVERTISEMENT

Imediat după incident, directoarea și-a dat demisia. Iar Florina Rus a avut parte de susținerea colegilor. Angajații au trimis o petiție semnată în sprijinul ei.

Ervin Molnar, fost șef de la Apele Române spune că nu-și mai amintește incidentul.

„Vă dați seama că în perioada în care am fost director general am semnat foarte multe documente, acum cereți să-mi aduc aminte despre un document semnat cine știe când, nu știu ce să vă comentez. Probabil că am semnat așa ceva, nu zic că nu,” a precizat Molnar.

ADVERTISEMENT