News

Continuă scenele șocante din SUA. Un polițist a fost înjunghiat în timp ce încerca să oprească un jaf

04.06.2020 | 13:51
Continua scenele socante din SUA Un politist a fost injunghiat in timp ce incerca sa opreasca un jaf
ADVERTISEMENT

Un polițist a fost înjunghiat în gât, miercuri, în timp ce încerca să oprească un jaf în cartierul Brooklyn din New York.

Un polițist a fost înjunghiat în timp ce încerca să oprească un jaf

Conform Agerpres, care citează Reuters, pe lângă polițistul înjunghiat în gât, alți doi ofițeri au suferit răni ușoare în timpul jafului, atunci când au intervenit pentru a-și ajuta colegul.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, polițiștii au fost nevoiți să-l împuște de mai multe ori pe atacator, care acum se află în stare critică la spitalul Kings County. În schimb, cei trei oameni ai legii sunt în stare stabilă.

Atacul din Brooklyn s-a produs pe fondul protestelor de amploare şi al câtorva violenţe la New York în urma decesului lui George Floyd la Minneapolis. Nu este clar deocamdată dacă atacul din Brooklyn a avut legătură cu protestele.

ADVERTISEMENT

”Slavă Domnului că nu ne pregătim pentru o înmormântare”

Șeful poliţiei din New York, Dermot Shea, a precizat că poliţiştii se aflau în acel moment la datorie pentru a opri jafurile, iar un bărbat s-a apropiat ”ca din întâmplare” de unul dintre ei, a scos un cuţit şi l-a înjunghiat în partea din stânga a gâtului.

”Pare să fi fost un atac cu totul laş, mârşav, absurd asupra unui poliţist fără apărare. Slavă Domnului că nu ne pregătim pentru o înmormântare”, a declarat Dermor Shea.

ADVERTISEMENT

”Ceilalţi doi poliţişti au auzit împuşcături trase de la două străzi distanţă, au alergat şi au văzut că suspectul îi luase pistolul colegului lor rănit. În timpul luptei, cei doi au fost răniţi la mâini”, a mai spus Dermot Shea.

Poliţia din Brooklyn a intervenit într-o mulţime de circa 1.000 de protestatari care sfidau, chiar dacă paşnic, restricţiile de deplasare, şi a lovit cu bastoane demonstranţi şi jurnalişti care fugeau să se adăpostească de ploaia torenţială.

ADVERTISEMENT

Decesul lui George Floyd a dus la izbucnirea unor proteste extrem de violente în SUA, dar raportul final al autopsiei arată că acesta ar fi murit în urma unui stop cardiopulmonar și nu indică clar dacă decesul a fost provocat de gestul polițiștului care i-a ținut genunchiul pe gât timp de opt minute.

ADVERTISEMENT
Tags: