Armenia fierbe: Zeci de arestări după ciocniri între poliţie şi manifestanţi. Luarea de ostatici continuă

Iuliana Spirache   
in Hotnews
21/07/2016, 14:24
Armenia fierbe: Zeci de arestări după ciocniri între poliţie şi manifestanţi. Luarea de ostatici continuă

Zeci de persoane, printre care opozanţi ai preşedintelui armean Serj Sarkisian, au fost arestate joi la Erevan, după o noapte de violenţe între poliţişti şi manifestanţi nemulţumiţi de felul în care autorităţile au gestionat o luare de ostatici care continuă de cinci zile într-o secţie de poliţie din capitală, relatează AFP.

Miercuri seară, manifestanţii i-au atacat cu pietre pe poliţiştii desfăşuraţi în jurul secţiei în care s-a baricadat de duminică un grup de bărbaţi înarmaţi, având legături cu opoziţia din Armenia.

Poliţia a ripostat cu gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare.

Cel puţin 51 de persoane, printre care 29 de poliţişti, au fost rănite în aceste ciocniri, conform celui mai recent bilanţ anunţat de Ministerul Sănătăţii.

“Ceea ce s-a întâmplat este inacceptabil”, a declarat premierul armean Ovik Abraamian, în şedinţa de guvern de joi, subliniind că “este imposibilă obţinerea de schimbări reale prin violenţă”, relatează Agerpres.

În jur de 2.000 de oameni au continuat să manifesteze până în zori, ridicând baricade, înainte de a fi dispersaţi de poliţie, care a operat zeci de arestări.

Citeşte mai mult pe www.romaniatv.net

Ştirea MOMENTULUI

Gigi Becali a dezvăluit cum l-a transferat pe Alexandru Stan. “Am zis că-l iau împrumut o săptămână şi îl trimit înapoi!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×