Armenia fierbe: Zeci de arestări după ciocniri între poliţie şi manifestanţi. Luarea de ostatici continuă

Zeci de persoane, printre care opozanţi ai preşedintelui armean Serj Sarkisian, au fost arestate joi la Erevan, după o noapte de violenţe între poliţişti şi manifestanţi nemulţumiţi de felul în care autorităţile au gestionat o luare de ostatici care continuă de cinci zile într-o secţie de poliţie din capitală, relatează AFP.

Miercuri seară, manifestanţii i-au atacat cu pietre pe poliţiştii desfăşuraţi în jurul secţiei în care s-a baricadat de duminică un grup de bărbaţi înarmaţi, având legături cu opoziţia din Armenia.

Poliţia a ripostat cu gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare.

Cel puţin 51 de persoane, printre care 29 de poliţişti, au fost rănite în aceste ciocniri, conform celui mai recent bilanţ anunţat de Ministerul Sănătăţii.

"Ceea ce s-a întâmplat este inacceptabil", a declarat premierul armean Ovik Abraamian, în şedinţa de guvern de joi, subliniind că "este imposibilă obţinerea de schimbări reale prin violenţă", relatează Agerpres.

În jur de 2.000 de oameni au continuat să manifesteze până în zori, ridicând baricade, înainte de a fi dispersaţi de poliţie, care a operat zeci de arestări.

Citeşte mai mult pe www.romaniatv.net