Contra a ales! Cine va fi căpitanul echipei naționale la România – Feroe după absenţa lui Săpunaru

Alin Miu   
în Echipa nationala
26/03/2019, 19:35
Contra a ales! Cine va fi căpitanul echipei naționale la România – Feroe după absenţa lui Săpunaru
Cine va fi căpitanul echipei naționale la România - Feroe în absența lui Săpunaru

Cristi Săpunaru s-a accidentat la ultimul antrenament al naționalei, iar Cosmin Contra a preferat să-l menajeze pentru duelul cu Insulele Feroe, informație dezvăluită în premieră de FANATIK.

Cine va fi căpitanul echipei naționale la România – Feroe în absența lui Săpunaru

Selecționerul nu poate conta astfel la meciul cu nordicii pe primii doi căpitani ai echipei, după ce Vlad Chiricheș s-a accidentat într-o partidă jucată de Napoli în Europa League cu Salzburg. Contra îi va oferi banderola pentru acest meci lui Ciprian Tătărușanu, o prezență obișnuită în primul 11 al naționalei în ultimii ani.

Tătărușanu va bifa cu Feroe cea de-a 58-a selecție din carieră, debutul său venind în mandatul lui Răzvan Lucescu, într-o partidă jucată cu Italia în 2010. Cea mai importantă performanță atinsă alături de naționala României a fost participarea la EURO 2016, unde a evoluat în toate cele trei meciuri din grupe, cu Franța, Elveția și Albania.

Ciprian Tatarusanu a jucat pentru Romania la EURO 2016
Ciprian Tatarusanu a jucat pentru Romania la EURO 2016

Tătărușanu a evoluat între 2009 și 2014 la FCSB, apărăând cu Chelsea și cu Ajax în primăvara europeană din Europa League. Portarul a fost remarcat de cluburile din vest, iar Fiorentina avea să-l transfere în 2014.

A stat trei sezoane la această echipă, iar în ultimele două a fost om de bază. Nantes l-a luat în 2017, acolo unde de asemenea apără constant din momentul când a fost transferat. Presa franceză a scris însă că portarul român nu mai vrea să-și prelungească înțelegerea cu Nantes scadentă în vară, însă nu e clar unde are de gând să meargă.

Tătărușanu a cucerit două titluri de campion cu FCSB, iar în 2015 a fost desemnat fotbalistul român al anului. A fost aproape de această distincție și în 2017, când s-a clasat însă pe locul 2.

Portarul în vârstă de 33 de ani este un produs al clubului Juventus București, mai evoluând în cariera sa și la Gloria Bistrița.

Închide ×